Παπαριές

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΗΝΑ (9 Αυγούστου) ξέσπασε στην Ελλάδα πολιτική θύελλα. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου χρησιμοποίησε μια έκφραση του πεζοδρομίου. Σχολιάζοντας δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Μητσοτάκη, τον κατηγόρησε δημόσια ότι «λέει παπαριές».

Η Ν. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ απάντησε ότι «δεν θα ακολουθήσουμε την κυβέρνηση στον χωρίς σταματημό κατήφορό της στη χυδαιότητα», ενώ ο βουλευτής του ιδίου κόμματος, Μ. Χαρακόπουλος, ζήτησε την παραπομπή της κ. Αυλωνίτου στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. «Τόσο η Αυλωνίτου όσο κι ο Πολάκης εκφράζουν τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα. Διαφορετικά θα τους είχε απομακρύνει! Τους αποδέχεται, τους εγκρίνει, τον εκφράζουν! Η χυδαιότητα και η κατάντια έχουν ονοματεπώνυμο», έγραψε στο Twitter η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Ελίζα Βόζεμπεργκ.

ΦΩΤΙΑ ΠΗΡΕ και το διαδίκτυο εναντίον της κ. Αυλωνίτου. Αναγκάστηκε έτσι να παρέμβη και ο ΣΥΡΙΖΑ, διαχωρίζοντας τη θέση του από το υβρεολόγιο της βουλευτού του: «Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάζει την προσβλητική δήλωση της Ε. Αυλωνίτου για τον Κ. Μητσοτάκη. Τέτοιες αναφορές δεν πρέπει να έχουν καμία θέση στην πολιτική αντιπαράθεση».

ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ χώρος θα δημοσίευα αρκετές από τις αναρτήσεις Ελλήνων πολιτών στο διαδίκτυο, επικριτικές για την κ. Αυλωνίτου. Παραθέτω μερικές: «Κάτω τα χέρια από την Αυλωνίτου, τη μόνη πηγή τσάμπα γέλιου και χαράς στις δύσκολες μέρες που ζούμε». «Ντρέπομαι που αντιπροσωπεύει τους Έλληνες». «Από τα πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα της κυβέρνησης! Αυλωνίτου - ΣΥΡΙΖΑ - Ξεφτίλες». «Δηλαδή εγώ δουλεύω 10 ώρες την ημέρα για να πληρώνω ΑΥΤΗΝ! Ούτε για να μου τινάζει το πατάκι της πόρτας δεν θα την έπαιρνα!». «Αυλωνίτου – παπαριά. Να τις βάλουμε πλάι - πλάι να τις μετρήσουμε. Τις παπαριές».

ΜΕΤΑ τις αντιδράσεις αυτές, η κ. Αυλωνίτου εμφανίστηκε μετανιωμένη και απολογήθηκε: «Λυπάμαι βαθύτατα για τις ατυχείς εκφράσεις που χρησιμοποιήθηκαν εκ μέρους μου σε τηλεοπτική εκπομπή, ως προς τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ο πολιτικός μου λόγος δεν συνάδει με τέτοια ρητορική, ακόμη και σε περιπτώσεις έντονης αντιπαράθεσης».

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ η φράση «στα παπάρια μου» είναι αρκετά διαδεδομένη. Γι’ αυτό και ξεσηκώθηκε η κοινωνία από τη δήλωση της κ. Αυλωνίτου. Στην Κύπρο η φράση αυτή δεν είναι ευρέως γνωστή, ούτε και την χρησιμοποιούμε. Προτιμούμε να μιλούμε «ορίτζιναλ»: «Στ’ αρχ@δι@ μου».

ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΡΑΣΗ («παπάρια») χρησιμοποίησε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή ο εκπαιδευτικός και αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Παντελής Νικολαΐδης, με αποτέλεσμα να τον βγάλει έξω από την αίθουσα ο Δημήτρης Συλλούρης. Από την ημέρα αυτή ως σήμερα ο κ. Νικολαΐδης βγαίνει στα ΜΜΕ και επιμένει πως τα παπάρια είναι φράση ευγενική και όσοι διαμαρτύρονται είναι αγράμματοι. Εγώ δεν διαμαρτύρομαι. Απλώς είμαι ήσυχος γιατί τα παιδιά μου είναι πλέον μεγάλα και συνεπώς δεν θα χρειαστεί να μάθουν γράμματα και συμπεριφορά από τον κ. Παντελή Νικολαΐδη.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Έχετε προσέξει πως ούτε η ΟΕΛΜΕΚ, ούτε η ΟΛΤΕΚ, ούτε η ΠΟΕΔ έχουν ενοχληθεί από την ηλίθια φράση του κ. Νικολαΐδη; Δεν σημαίνει ότι την υιοθετούν;

Top News