Συνέπειες απερισκεψίας

Άδεια καθίσματα στο τρένο που διατρέχει τη Μάγχη. Η Eurostar αφήνει εκουσίως απούλητα εισιτήρια σε ώρες αιχμής, διότι η συνοριοφυλακή δεν προλαβαίνει να ελέγχει τα διαβατήρια στα πρώτα δρομολόγια μεταξύ Λονδίνου και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόκειται για μια συνέπεια του Brexit, αφού πλέον χρειάζεται έλεγχος διαβατηρίων.
«Είναι ιδιαίτερα αγχωτικό, όταν είσαι κάποιος που ήλπιζε να μη φύγει από την Ευρώπη. Πιστεύω πως είναι πραγματικά σημαντικό, ειδικά για τη γενιά μου, να μπορείς να ταξιδεύεις ελεύθερα. Σήμερα ταξιδεύω για δουλειά, άρα έχει μεγάλη σημασία για τη δυνατότητά μου να κάνω τη δουλειά μου στην Ευρώπη. Πολύ κρίμα», λέει μία γυναίκα που ταξιδεύει από το Λονδίνο στο Παρίσι, ενώ ένας συνεπιβάτης της αναφέρει ότι «οι ουρές είναι πολύ μεγαλύτερες στον έλεγχο διαβατηρίων, υπάρχει πολύ περισσότερος διαχωρισμός. Αν έχεις βρετανικό διαβατήριο ή αν έχεις ευρωπαϊκό, υπάρχει σαφής διάκριση ως προς το πού πηγαίνεις. Έχω γαλλικό διαβατήριο, οπότε περνάω αρκετά γρήγορα. Όμως βλέπω τους Βρετανούς που τις περισσότερες φορές είναι στις ουρές για πολλή ώρα».
Ας μην ψήφιζαν να βγουν από την Ευρώπη. Ότι περιμένουν στην ουρά είναι το λιγότερο κακό από την απερισκεψία τους. Η απερισκεψία των ψηφοφόρων δεν χαρακτηρίζει μόνο τους Βρετανούς. Αλλά και τους Ελληνοκύπριους. Που το 2004 τους έδιναν την πατρίδα τους και την αρνήθηκαν.