Οικονομία


Παρουσιάζει τη νέα στρατηγική για προσέλκυση επενδύσεων ο CIPA
Παρουσιάζει τη νέα στρατηγική για προσέλκυση επενδύσεων ο CIPA

Τη νέα στρατηγική του για την περίοδο 2017 - 2020 θα παρουσιάσει o Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (CIPA) στις 6 Δεκεμβρίου, κατά την Ετήσια Γενική Συνέλευση του, την οποία θα προσφωνήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του οργανισμού. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «στο πλαίσιο της Συνέλευσης, ο Πρόεδρος του CIPA Χριστόδουλος Ε. Αγκαστινιώτης θα προβεί σε ανασκόπηση των πεπραγμένων του Οργανισμού για το έτος 2016».

Ακολούθως, προστίθεται, η Γενική Διευθύντρια του Οργανισμού, Νατάσα Πηλείδου, «θα παρουσιάσει τη νέα στρατηγική για την περίοδο 2017-2020, με τους στόχους και τις εισηγήσεις του CIPA για προσέλκυση νέων επενδυτών στην Κύπρο».

Σε δήλωσή του, ο κ. Αγκαστινώτης αναφέρει ότι η φετινή Γενική Συνέλευση συμπίπτει χρονικά με σημαντικές εξελίξεις που επιβεβαιώνουν την επιτυχή πορεία του CIPA, αλλά και της κυπριακής οικονομίας στο σύνολό της.

«Ο τομέας των επενδύσεων έχει αποδείξει περίτρανα ότι μπορεί να αποτελέσει σημαντική και βιώσιμη πηγή οικονομικής ανάπτυξης. Η νέα στρατηγική του Οργανισμού, που θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης, στοχεύει στη διασφάλιση του υψηλού επιπέδου ξένων επενδύσεων που προσελκύει η χώρα μας, αλλά και στην ενδυνάμωση της ελκυστικότητάς της ως επιχειρηματικού κέντρου αριστείας, σε μια περίοδο που επιβάλλεται να παραμείνουμε σταθεροί στην ίδια πορεία που κρίνεται μέχρι στιγμής επιτυχής», σημειώνει.

Αναφέρεται ακόμη ότι στη Γενική Συνέλευση αναμένεται να παραστούν εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, κρατικοί αξιωματούχοι, επιχειρηματικοί φορείς, ξένοι επενδυτές και πρέσβεις διαφόρων χωρών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Top News