Αστυνομικά


Πήραν το πράσινο φως οι ανακριτές – Παραπέμπονται σε δίκη οι δύο γιατροί για τον θάνατο του Σταύρου
Πήραν το πράσινο φως οι ανακριτές – Παραπέμπονται σε δίκη οι δύο γιατροί για τον θάνατο του Σταύρου

Πήραν το πράσινο φως από τη Νομική Υπηρεσία οι ανακριτές του ΤΑΕ, σε σχέση με το θάνατο του 10χρονου Σταύρου Γιωργαλλή που συγκλόνισε το Παγκύπριο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα καταχωρηθεί η υπόθεση στο δικαστήριο και θ’ αφορά δύο κατηγορίες. Μία στη βάση του άρθρου 210 του Ποινικού Κώδικα που αναφέρεται στην κατ’ ισχυρισμό πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης και μία στη βάση του άρθρου 236 που αφορά σε επίσης κατ’ ισχυρισμό αμελείς και απερίσκεπτες πράξεις, αδίκημα που θεωρείται πλημμέλημα. Η υπόθεση, λόγω της φύσης των κατηγοριών, αναμένεται να εκδικαστεί από επαρχιακό δικαστήριο, ενώ δεν θα ζητηθεί η περαιτέρω κράτησή τους και έτσι θα αφεθούν ελεύθεροι.

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας ολοκλήρωσαν τις έρευνες για τις συνθήκες θανάτου του 10χρονου και θα παρουσιάσουν αύριο το φάκελο της υπόθεσης στη νομική υπηρεσία η οποία θα αποφασίσει εάν θα ασκηθεί ή όχι ποινική δίωξη. Οι δύο γιατροί του νοσοκομείου Λάρνακας συνεχίζουν να τελούν υπό κράτηση. Το διάταγμα κράτησής τους εκπνέει αύριο και αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι από τη στιγμή που δεν θεωρείται ότι μπορούν να επηρεάσουν τις έρευνες. 

Υπενθυμίζουμε ότι ο Υπουργός Παιδείας έχει στα χέρια του από το πρωί το πόρισμα της διοικητικής έρευνας που διέταξε αναφορικά με τις συνθήκες του ατυχήματος. Όπως μας ανέφερε ο Κώστας Χαμπιαούρης θα μελετήσει το πόρισμα μαζί με τη νομική σύμβουλο του Υπουργείου και αναλόγως θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.