Πέμπτη 2 Απριλίου 2020 LIVE OMEGA NEWS | 04:30 UNA ΦΑΤΣΑ LIVE

Πρόεδρος Αναστασιάδης για κλείσιμο οδοφραγμάτων: «Υπάρχουν πέραν των τριών χιλιάδων Ιρανών φοιτητών»

Δεν δικαιολογούνται όσοι νομίζουν ότι με το να διαμαρτύρονται δημιουργούν το όποιο πολιτικό πρόβλημα στην Κυβέρνηση, ανέφερε σήμερα Σάββατο (29/02) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, κληθείς να σχολιάσει αντιδράσεις από το κλείσιμο οδοφραγμάτων λόγω του κορωνοϊού, σημειώνοντας πως η Κυβέρνηση έχει υποχρέωση να πάρει μέτρα προστασίας της υγείας του λαού».
 
Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της κατάθεσης του θεμέλιου λίθου του νέου γηπέδου της Λεμεσού, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως "για να ληφθούν οι αποφάσεις υπήρξε σοβαρότατος προβληματισμός".
 
Μελετήσαμε ακόμα και την πολιτική παρερμηνεία, είπε και υπέδειξε ότι "δεν υπήρχε επιλογή για αποτελεσματικότερο έλεγχο, λαμβάνοντας υπόψη και τη σύνθεση του πληθυσμού στην κατεχόμενη περιοχή".
 
" Υπάρχουν πέραν των τριών χιλιάδων Ιρανών φοιτητών και είναι καλά γνωστό ότι το Ιράν είναι μια από τις πλέον επηρεασθείσες περιοχές. Δεν είναι μόνο ο αριθμός των φοιτητών, είναι και ο αριθμός των συγγενών. Και δεν είναι μόνο οι Ιρανοί", συμπλήρωσε.
 
Γι αυτό και προκειμένου να υπάρχει αποτελεσματικότερος έλεγχος, συνέχισε, κρίθηκε ότι προσωρινά θα ήταν σημαντικό να ελέγξουμε καλύτερα τους εισερχόμενους αλλά και εξερχόμενους.
 
Σημείωσε δε πως "δεν είναι μόνο μέτρο, όπως εξήγησα και στον κ. Ακιντζί, για προστασία των Ελληνοκυπρίων αλλά και της τ/κ κοινότητας την ίδια ώρα, από τους διερχόμενους στα οδοφράγματα και τους επισκεπτόμενους την κατεχόμενη γη μας".
 
Σε ερώτηση για τη συνομιλία που είχε με τον Τ/κ ηγέτη, και κατά πόσο ενέκρινε την απόφαση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι  "δεν είναι θέμα αν αποδέχθηκε ή όχι. Ήταν μια φιλική κουβέντα οπωσδήποτε".
 
" Είπε καλύτερα να μην λαμβάνονταν τα μέτρα ή ότι ο έλεγχος έπρεπε να γίνεται στα εξωτερικά σύνορα. Είπα όμως αυτό το οποίο διαπιστώνουμε και αναφέρθηκα σε γεγονότα τα οποία δεν αμφισβήτησε, για τις πληθυσμιακές μετακινήσεις εννοώ", συμπλήρωσε.
 
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επανέλαβε ότι είναι ένα προσωρινό μέτρο για αποτελεσματικότερο έλεγχο και υπογράμμισε πως "δεν δικαιολογούνται όσοι νομίζουν ότι με το να διαμαρτύρονται δημιουργούν το όποιο πολιτικό πρόβλημα στην Κυβέρνηση. Η Κυβέρνηση έχει υποχρέωση να πάρει μέτρα προστασίας της υγείας του λαού".
 
 Όσον αφορά στις αφίξεις μεταναστών που ενδεχομένως να φτάνουν και μέσω κατεχομένων, ο ΠτΔ είπε πως η Κυβέρνηση λαμβάνει αυστηρά μέτρα, υποδεικνύοντας ωστόσο ότι "η γραμμή αντιπαράθεσης είναι 180 τόσα χιλιόμετρα" και πως "η δια θαλάσσης ελεύσεις είναι κάτι που και εξ υποχρεώσεως θα πρέπει να παρασχεθεί βοήθεια".
 
Κάνουμε, πρόσθεσε, ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν να αποτρέψουμε μεγάλες ροές οι οποίες θα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο ένα ήδη επιβαρυμένο περιβάλλον, ενώ σημείωσε ότι η Κύπρος είναι η πρώτη χώρα της ΕΕ σε αιτητές πολιτικού ασύλου, σε σχέση με τον πληθυσμό της.
 
"Καμία των υπολοίπων χωρών, παρά τις χιλιάδες που δέχονται των μεταναστών ή προσφύγων, δεν ξεπερνά το 1%. Στην Κύπρο έχουμε 3,5% σε σχέση με τον πληθυσμό μας, αιτητές πολιτικού ασύλου", ανέφερε και δήλωσε πως, σε συνεννόηση με την ΕΕ, θα ληφθούν κάποια μέτρα τα οποία θα επισπεύσουν την εξέταση των αιτήσεων των όσων αιτούνται πολιτικό άσυλο.

LIVE
LIVE

23:55 Καλή Ζωή

Έλα να φτιάξουμε μια καινούρια κανονικότητα..

22:23 Κύπρος

Θετικό κρούσμα κορωνοϊού και σε επαγγελματία υγείας της Λεμεσού – Η επαφή με ασθενή

21:43 Κόσμος

Πάνω από 200.000 τα κρούσματα κορωνοϊού στις ΗΠΑ

21:26 Οικονομία

Έξω από τα δόντια για τα κόμματα ο Υπ. Οικονομικών: Θα έχουμε χρεοκοπίες αν δεν ρίξουμε όλα τα όπλα στη μάχη

21:04 Κύπρος

Το ποσοστό ασθενών με κορωνοϊό που θα χρειαστούν εντατική στην Κύπρο – Οι συμβουλές του Δρ. Μάριου Λοϊζου

00:05 Αθλητικά

Δεύτερη προπόνηση και χαμόγελα από Ράγιος (ΦΩΤΟ)

20:50 Κύπρος

Ολοκληρώθηκε η αποστολή των Κυπρίων Αστυνομικών στον Έβρο

20:36 Κύπρος

Πράσινο φως αλλά διχασμένος ο ιατρικός κόσμος για τη χλωροκίνη

20:26 Κύπρος

ΕΚΤΑΚΤΟ: Συναγερμός για πέντε κρούσματα στις πρώτες βοήθειες του Γ. Ν Λευκωσίας

20:23 Κύπρος

Τέσσερα κρούσματα κορωνοϊού στο Ακτινολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Αμμοχώστου

19:58 Κύπρος

Η κατάσταση στο νοσοκομείο αναφοράς – Ο αριθμός που νοσηλεύεται και το εξιτήριο σε ασθενή

23:40 Αθλητικά

Κλειστή επ’ αόριστον η Premier League!

19:48 Agora

Κύμα μέτρων από Τράπεζα Κύπρου για αντιμετώπιση της κρίσης

19:36 Κύπρος

Επιβεβαιώθηκε ακόμη ένας γιατρός στο νοσοκομείο Πάφου στα σημερινά κρούσματα

19:28 Κύπρος

Μια ανάσα πριν τα 400 κρούσματα η Κύπρος (ελεύθερες περιοχές και κατεχόμενα)

19:08 Κόσμος

Κορωνοϊός - Βρετανία: Μεγαλώνει η τραγική λίστα - 563 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

18:39 Κύπρος

Δραματικό μήνυμα από τον Υπουργό Υγείας μετά τα 58 νέα κρούσματα

23:25 Αθλητικά

Με τηλεδιάσκεψη οι προπονήσεις

18:31 Κύπρος

Καθρέφτης της συμπεριφοράς μας τα 58 νέα κρούσματα  - Όλες οι πληροφορίες και το νέο θύμα στη μάχη με τον ιό

18:29 Κύπρος

Άλλα 7 κρούσματα κορωνοϊού στα κατεχόμενα

Όλη η ενημέρωση σε ένα App