Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020 LIVE JUST THE 2 OF US | 01:10 Ο ΑΝΤΡΑΣ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΟΥ LIVE

Η Βουλή ψήφισε τους νόμους για τους αισθητικούς και το leasing

Η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε ομόφωνα σε νόμο το νομοσχέδιο για την  Εγγραφή Αισθητικών, με την ΕΔΕΚ να καταψηφίζει τις διατάξεις που αφορούν τη χρήση συσκευών υψηλών συχνοτήτων.

 

Προηγουμένως η Ολομέλεια καταψήφισε τροπολογίες που κατέθεσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος στις διατάξεις που αφορούν τη ρύθμιση την οποία δήλωσε ότι καταψήφισε το κόμμα του.

 

Κατά τη συζήτηση που προηγήθηκε της ψηφοφορίας ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε ότι από το 2010 εκκρεμεί ο νόμος για τα μηχανήματα υψηλών συχνοτήτων που χρησιμοποιούνται για ιατρικές και άλλες πράξεις σε ανθρώπους και διερωτήθηκε γιατί δεν κατατέθηκε ακόμα στη Βουλή ο νόμος ομπρέλα, αλλά κατατέθηκε τμήμα του νόμου.

 

Πρόσθεσε πως από τη στιγμή που ο τύπος μηχανημάτων που χρησιμοποιούν οι αισθητικοί καθορίστηκε ως ιατρικός τύπος, πρέπει η χρήση τους να γίνεται από ειδικευμένους επαγγελματίες.

 

 Είπε ακόμα ότι τις αστοχίες της νομοθεσίας θα πληρώσουν οι πολίτες και αυτοί που θα χειρίζονται τα μηχανήματα και ανέφερε ότι τα τελευταία 15 χρόνια έχει πολλαπλασιαστεί το κακοήθες μελάνωμα.

 

Κατέθεσε επίσης στην Ολομέλεια, εγγράφως στοιχεία για τις παρενέργειες, επιπτώσεις από αλόγιστη χρήση μηχανημάτων ψηλών συχνοτήτων.

 

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης παρατήρησε ότι εσφαλμένα η συζήτηση επικεντρώθηκε στο θέμα της αποτρίχωσης με λέιζερ,  προσθέτοντας ότι ο νόμος ρυθμίζει την εγγραφή και κατοχύρωση βοηθών αισθητικών, περιλαμβάνει διατάξεις για τον έλεγχο και άλλα κρίσιμα ζητήματα για αυτή την κατηγορία των εργαζομένων.

 

Ο κ. Λουκαϊδης είπε ακόμα ότι η αποτρίχωση δεν θεωρείται ιατρική πράξη και κακώς υπάρχει η εμμονή για ιατρική πράξη.  Είπε ακόμα ότι υπάρχει η απαιτούμενη εκπαίδευση σε ψηλές συχνότητες, καθώς οι απόφοιτοι των σχολών αισθητικής αποκτούν επαγγελματική επάρκεια.

 

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος είπε ότι με τον νόμο εισάγονται πρόνοιες για συνεχή εκπαίδευση και εγγραφή αισθητικών  στο μητρώο και ότι με τον νόμο αποκαθίστανται 1.300 άτομα που δεν υπέβαλαν έγκαιρα αιτήσεις για εγγραφή.

 

Τροποποίηση του νόμου για τη χρηματοδοτική μίσθωση (leasing)

 

Η  Ολομέλεια της Βουλής με  29 ψήφους υπέρ, εναντίον 14 και 2 αποχές τροποποίησε το νόμο για τη χρηματοδοτική μίσθωση (leasing) ρυθμίζοντας ζητήματα που  αφορούν  τον  τερματισμό μίσθωσης  κινητής   και   ακίνητης   ιδιοκτησίας,   καθώς   και περιπτώσεις κατά τις οποίες κινητή περιουσία αποτελεί αντικείμενο χρηματοδοτικής  μίσθωσης  και ο μισθωτής αρνείται ή αδυνατεί να την παραδώσει στον εκμισθωτή μετά τον τερματισμό της μίσθωσης.

 

Κατά τη συζήτηση που προηγήθηκε της ψηφοφορίας ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού  είπε ότι με τον νέο νόμο δεν ρυθμίζονται επαρκώς ζητήματα όπως το αυτοκίνητο ενός ζευγαριού που έχει χωρίσει και το ποινικό αδίκημα της μη επιστροφής εγκαίρως ισοδυναμεί με κατάργηση του τεκμηρίου της αθωότητας, για αυτό και το ΑΚΕΛ καταψηφίζει.

 

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Άγγελος Βότσης είπε ότι ο βασικός νόμος παρουσίασε αδυναμίες και με τον νέο νόμο επιλύονται προβλήματα. Πρόσθεσε πως αν παρουσιαστούν νέα προβλήματα εδώ είμαστε.

 

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ονούφριος Κουλλά είπε ότι ο νόμος διορθώνει αδυναμίες χρήσιμης οικονομικής δραστηριότητας. Πρόσθεσε πως με το leasing έχεις σύμβαση που έχει ημερομηνία λήξης. Η απόδειξη αδυναμίας σε μη παράδοση αντικειμένου ή ακινήτου σε μη εκπλήρωση όρων πρέπει να βαραίνει τον μισθωτή, συμπλήρωσε.

 

Η Βουλευτής των Ανεξαρτήτων Άννα Θεολόγου εξέφρασε την άποψη ότι με τον νόμο υπεισέρχονται αλλότρια συμφέροντα για το ποιος θα αναλάβει το μίσθιο.

LIVE
LIVE

22:13 Lifestyle

MasterChef - Μαρία Μπέη: Ο Δημήτρης Μπέλλος, οι γονείς της και το GNTM - VIDEO

21:56 Κόσμος

Οι ΗΠΑ προανήγγειλαν κυρώσεις κατά των ρωσικών αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream -2 και Turkish Stream

21:39 Υγεία

Επιδημιολόγος: To δεύτερο κύμα κορωνοϊού έχει ήδη ξεκινήσει στην Ευρώπη

21:19 Οικονομία

Πόσο μειώθηκαν τα εισοδήματα των Κυπρίων λόγω κορωνοϊού – Τα στοιχεία της έρευνας του Κοινοβουλίου

20:35 Οικονομία

Έβαλαν την Κύπρο σε «μαύρη λίστα» οι διοργανωτές ταξιδιών – Δεν θέλουν τα τεστ – VIDEO

22:20 Αθλητικά

Διπλό η Τότεναμ, σοκ για Γουλβς!

20:18 Πολιτική

Είδε Σπέχαρ και ζήτησε εξηγήσεις ο Πρόεδρος – Απαίτησε αντικειμενικότητα – VIDEO

20:07 Κύπρος

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε εντός της νεκρής ζώνης παρά το χωριό Ποταμιά

19:57 Agora

Η AEGEAN συνεργάζεται με το Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης για το πρόγραμμα τακτικών προληπτικών ελέγχων COVID-19 στα πληρώματα καμπίνας και εργαζομ

19:40 Αστυνομικά

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Τρία πρόσωπα στο νοσοκομείο από την καραμπόλα στον αυτοκινητόδρομο

19:04 Κύπρος

Κανένα κρούσμα σήμερα στα κατεχόμενα από 1.043 ελέγχους

21:40 Αθλητικά

ΚΛΙΚ από τις Πλάτρες

19:03 Κύπρος

Νέα πυρκαγιά εντός νεκρής ζώνης - Υπό έλεγχο η πυρκαγιά Δένειας -Κοκκινοτριμιθιάς

18:50 Ελλάδα

Ελλάδα: 27 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα

18:30 Κύπρος

Επηρεάστηκαν υποστατικά και περιφράξεις κατοικιών από την πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Δένεια -Κοκκινοτριμιθιά

18:25 Οικονομία

Οριακή άνοδο κατέγραψε την Τετάρτη το ΧΑΚ

18:16 Κύπρος

ΕΚΤΑΚΤΟ: Πυρκαγιά πλησίον κατοικημένης περιοχής ανάμεσα σε Δένεια και Κοκκινοτριμιθιά – Ενισχύονται οι δυνάμεις

21:35 Αθλητικά

LIVE: ΑΕΚ -ΠΑΟΚ

17:52 Κύπρος

Ταξιδιώτης και επαφή υπαλλήλου σε γυμναστήριο στη Λεμεσό τα δύο νέα κρούσματα στην Κύπρο

17:38 Κύπρος

ΤΩΡΑ: Δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο - Όλες οι πληροφορίες

Όλη η ενημέρωση σε ένα App