Τρίτη 20 Απριλίου 2021 LIVE ΑΙΧΜΕΣ | 16:35 STYLE ME UP LIVE

Η εξήγηση από το Ανώτατο που δεν πείστηκε για το ενταλμα για το λογαριασμό παρωδία της Γιολίτη


Στο Ανώτατο Δικαστήριο οδηγήθηκε η υπόθεση με τον πλαστό λογαριασμό στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Twitter, που δημιουργήθηκε στο όνομα της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Έμιλυς Γιολίτη και η έρευνα της Αστυνομίας σε σπίτι γυναίκας στη Λάρνακα.

Η γυναίκα από τη Λάρνακα προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο, όπου χθες της δόθηκε άδεια για καταχώρηση αίτησης Certiorari, με την οποία να ζητεί την ακύρωση του εντάλματος έρευνας στην οικία της ημερομηνίας 23/12/2020.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, που κατατέθηκαν ενώπιον του, το Ανώτατο έδωσε άδεια στην αιτήτρια όπως ζητήσει την έκδοση εντάλματος Certiorari, με το οποίο να ακυρώνεται το ένταλμα έρευνας, ενώ σύμφωνα με την απόφαση που εκδόθηκε, η σχετική αίτηση πρέπει να καταχωρηθεί μέσα σε εφτά μέρες.

Εξάλλου, όπως αναφέρει η απόφαση του Ανώτατου ο Γενικός Εισαγγελέας έχει δικαίωμα καταχώρησης ένστασης εντός τεσσάρων ημερών.

Η ακρόαση της αίτησης ορίστηκε για τις 29 Ιανουαρίου του 2021.

Η αίτηση καταχωρήθηκε από τους δικηγόρους Αλέξανδρο Κληρίδη και Ηλία Χρίστου και συνοδευόταν από ένορκο δήλωση.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο του όρκου που χρησιμοποιήθηκε από την Αστυνομία για την έκδοση του εντάλματος έρευνας, η Υπουργός Δικαιοσύνης Έμιλυ Γιολίτη, κατάγγειλε στην Αστυνομία ότι άγνωστος ή άγνωστοι δημιούργησαν πλαστό λογαριασμό στο Twitter με το όνομα και τη φωτογραφία της.

Σύμφωνα πάντα με το περιεχόμενο του όρκου, ο εν λόγω πλαστός λογαριασμός αρχικά είχε την ονομασία «Έμιλυ Καρτάσιαν», στη συνέχεια όμως μετονομάστηκε σε «Lady Εμιλυ Καρτάσιαν Duchess of Yiolou» και ανταποκρίνεται σε συγκεκριμένο σύνδεσμο.   

Όπως προσθέτει το περιεχόμενο του όρκου, το πρόσωπο που δημιούργησε και διαχειρίζεται τον εν λόγω λογαριασμό δηλώνει στην κατάσταση του λογαριασμού τα ακόλουθα: «Parody Account of Emily Kardashian Yioliti, Fashion Icon. Rich Lawyer, Instragram Infuencer, Socialite, ex EAC Chairman & Minister of Justice, Banana Republic».

Εξάλλου, στον ίδιο λογαριασμό δημοσιεύονται διάφορες φωτογραφίες της Υπουργού Δικαιοσύνης, αλλά και του πατέρα της με προσβλητικά σχόλια.

Σημειώνεται ότι η Αστυνομία διερευνούσε αδικήματα πλαστογραφίας και προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Το πρωτόδικο Δικαστήριο, αφού ικανοποιήθηκε ότι στην οικία της αιτήτριας πιθανόν να υπήρχαν υπολογιστές, κινητά ή άλλα μέσα αποθήκευσης ηλεκτρονικών δεδομένων, που πιθανόν να χρησιμοποιήθηκαν για τη διάπραξη των αδικημάτων, εξέδωσε το ένταλμα έρευνας.

Ωστόσο, η αιτήτρια υποστήριξε ενώπιον του Ανώτατου με την αίτησή της ότι το ένταλμα είναι παράνομο και αντίθετο με το Σύνταγμα. 

Μεταξύ άλλων, αναφέρει πως τα στοιχεία της ένορκης δήλωσης, που τέθηκαν ενώπιον του ΠρωτόδικουΔικαστηρίου, ήταν «γενικά  ή/και αόριστα ή και ανεπαρκή ή/και δεν ήταν  με κανένα τρόπο ικανά για να δημιουργηθεί ή εύλογος υποψία ότι υπήρχε διάπραξη των κατ΄ ισχυρισμών αδικημάτων, ότι η διάπραξη είχε σχέση με την εν λόγω Αιτήτρια και ότι τα αναζητούμενα αντικείμενα συνδέονται ή/και βρίσκονται στον τόπο για τον οποίο ζητήθηκε το ένταλμα, ήτοι εντός της οικίας και υποστατικών της Αιτήτριας, στην οδό Δ. xx, Ορόκλινη, Λάρνακα».

Όπως αναφέρει στην απόφασή του το Ανώτατο Δικαστήριο το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας δεν φαίνεται να προέβη το ίδιο σε εκτίμηση του υλικού, που τέθηκε ενώπιον του, προκειμένου να εξάγει τα δικά του συμπεράσματα, για το αν δημιουργείτο η απαιτούμενη από το Νόμο, «εύλογος υποψία» ή/και δέχτηκε ως Rubber stamp τη θέση της Αστυνομίας, αφού στη βάση των ενώπιον του Δικαστηρίου παρουσιασθέντων με τον όρκο γεγονότων, δεν υπάρχει εύλογη αιτία να πιστεύεται ότι διαπράχθηκαν τα εν λόγω αδικήματα, η Αιτήτρια είχε σχέση με αυτά και εντός της οικίας και υποστατικών της Αιτήτριας φυλάσσονταν ή/και βρίσκονταν τα αναζητούμενα αντικείμενα. 
 
«Περαιτέρω, δεν φαίνεται, εκ πρώτης όψεως πάντα, να είχε τεθεί ενώπιον του Πρωτόδικου Δικαστηρίου μαρτυρία από την οποία να προέκυπτε συγκεκριμένη και εύλογη υπόνοια ότι τα συγκεκριμένα αντικείμενα βρίσκονται στη συγκεκριμένη οικία και υποστατικά της Αιτήτριας», αναφέρει η απόφαση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

LIVE
LIVE

16:00 Κύπρος

Έξω από τα δόντια ο Καραγιάννης: «Θετικοί βγαίνουν για ψώνια – Ξεχάσαμε τα μέτρα»

15:56 Κύπρος

Αρχίζει ο εμβολιασμός για τους 40-49 ετών - Ποιοι έχουν αύριο προτεραιότητα

15:36 Κύπρος

Αυτά είναι τα εξεταστικά κέντρα ανά επαρχία για τις φετινές Παγκύπριες εξετάσεις

15:27 Οικονομία

Χρηματοδότηση €13,5 εκατ. για στήριξη κυπριακών οινοποιείων

15:01 Πολιτική

Το Υπουργικό ενέκρινε τροποποίηση του εκλογικού νόμου για ονόματα κομμάτων και συνδυασμών

16:15 Αθλητικά

ΕΦΙΑΛΤΗΣ

14:55 Κύπρος

Όλα τα σημεία για τα δωρεάν rapid test της Τετάρτης 21 Απρίλιου (ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ)

14:42 Οικονομία

Πετρίδης προς κόμματα: Μας αφορά όλους το εθνικό πλάνο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας

14:30 Κύπρος

Υπουργικό: Απαλλαγή γεωργών από ενοίκια για τ/κ, κρατική και δασική γη το 2020 -21

14:27 Παραπολιτικά

Δεν έχει όρια

14:26 Παραπολιτικά

Ψευδοφάρμακα

16:00 Αθλητικά

Θα έχει γκολ η ΑΓΓΛΙΑ (4άδα με gg)

14:26 Παραπολιτικά

Σύζυγος

14:17 Οικονομία

Να αντιμετωπίσουν το θέμα των κρατικών εγγυήσεων στη σωστή του διάσταση, καλεί τα κόμματα η Κυβέρνηση

14:09 Κύπρος

Είδε ξανά τον Ιωάννου ο Αναστασιάδης – Ούτε μέτρα ούτε χαλαρώσεις για τώρα αλλά…

13:31 Κύπρος

Απορρίπτει δημοσιεύματα για την επιστημονική επιτροπή ο Τσιούτης - Τι θα συζητήσουν απόψε

12:42 Πολιτική

Την Πέμπτη η πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση του OMEGA για τις Βουλευτικές Εκλογές

16:00 Αθλητικά

Όλα για τον τελικό, τα δεδομένα με Κβιλιτάϊα

12:39 Κύπρος

Προσοχή! Επικίνδυνα προϊόντα στην αγορά-Δείτε για ποια πρόκειται

12:23 Αστυνομικά

Στο κεφάλι και το σώμα πέτυχαν τον Μαριούθκια – Λίγο μετά που εξασφάλισε την κίτρινη Λαμποργκίνι

Όλη η ενημέρωση σε ένα App