Τετ α τετ Αναστασιάδη – Αβέρωφ: «Ενωμένοι συνεχίζουμε»

Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεόφυτου στο Προεδρικό Μέγαρο.
«Ενωμένοι συνεχίζουμε, έχουμε κοινό σπίτι»,δήλωσε ο Αβέρωφ Νεοφύτου ύστερα από συνάντηση το πρωί της Τετάρτης (1/11) με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η συνάντηση κράτησε σχεδόν δύο ώρες. Ο κ. Νεοφύτου έφτασε στο Προεδρικό γύρω στις 9 το πρωί και αναχώρησε στις 10 και 45. Μαζί του ήταν οι Χάρης Γεωργιάδης, Παναγιώτης Δημητρίου και Πέτρος Δημητρίου.
Συγκεκριμένα, η συνάντηση διευθετήθηκε μετά τις διάφορες τοποθετήσεις περί σκιών στις σχέσεις ΔΗΣΥ-Προεδρικού με αφορμή και δήλωση του κ. Νεοφύτου για την στάση του Προέδρου Αναστασάδη στην προεκλογική εκστρατεία.
Ο Πρόεδρος χθες είχε μιλήσει για ενότητα και είχε προαναγγείλει και αποστολή επιστολής στον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ η οποία όμως, μετά την σημερινή συνάντηση, δεν θα σταλεί.
Εξερχόμενος του Προεδρικού και ερωτηθείς αν έχουν διαλυθεί οι όποιες σκιές υπήρξαν, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι είχε μια μακρά, ειλικρινή και εξαιρετικά παραγωγική συνάντηση με τον ΠτΔ. Είπε ότι με τον Νίκο Αναστασιάδη τον συνδέουν κοινοί αγώνες μερικών δεκαετιών και μια συνεργασία πάντα με στόχο να βοηθούμε τον τόπο.
“Με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη έχουμε και ακόμα ένα κοινό, έχουμε ένα κοινό σπίτι. Τον Δημοκρατικό Συναγερμό και ενωμένοι συνεχίζουμε αυτό που ξεκινήσαμε, μια μάχη που έχει να κάνει με το μέλλον του τόπου μας”, πρόσθεσε.
Ακολούθως είπε “ότι ενωμένοι όλοι μαζί Δημοκρατικός Συναγερμός και Κυβέρνηση θα δώσουν και αυτή τη μάχη “και πιστεύουμε πως ακόμα μια φορά θα κρατήσουμε την Κύπρο στη σωστή πορεία, της σταθερότητας , της ασφάλειας και της ανάπτυξης”.
Σε ερώτηση για τις σκιές που ο ίδιος είχε πει ότι υπάρχουν, και αν αυτές έχουν ξεκαθαρίσει, απάντησε : “νομίζω η δήλωσή μου ξεκαθαρίζει τα πάντα, ενωμένοι προχωράμε όπως ξεκινήσαμε”.