Διαμάχη Δημητρίου – Πασιουρτίδη για την εισφορά Ρώσου επιχειρηματία στο ΑΚΕΛ (Βίντεο)

Αντάλλαξαν πυρά στην εκπομπή «Ενημέρωση Τώρα», ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου και ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ανδρέας Πασιουρτίδης, σε σχέση με το δημοσίευμα του OCCRP το οποίο αναφέρεται σε χρηματοδότηση ρωσικού λόμπι σε κόμματα Ευρωπαϊκών χωρών και στο οποίο εμπλέκει και το ΑΚΕΛ.
Ο Ανδρέας Πασιουρτίδης επιβεβαίωσε αρχικά τη χρηματοδότηση από πλευράς Ρώσου επιχειρηματία στο ΑΚΕΛ, διέψευσε όμως παράλληλα ότι αυτό συνέβη για να προωθεί ψήφισμα που ήταν προς το συμφέρον της Ρωσίας.
«Εισφορές γίνονται σε όλα τα κόμματα όπως γνωρίζετε. Αν είμασταν ένοχοι δεν θα δημοσιοποιούσαμε τη σχετική εισφορά, ούτε θα κατατίθετο στον έφορο πολιτικών κομμάτων. Κατηγορούμαστε ότι λάβαμε εισφορά, υποτίθεται για να προωθήσουμε ένα ψήφισμα (αφορούσε τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας σε σχέση με τις εξελίξεις στην Κριμαία) με το οποίο συμφωνούσαν όλοι! Και παραπέμπω στην τότε δήλωση που προέβη ο πρώην Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου. Αυτή τη θέση είχαμε πάντα, δεν χρειαζόμασταν εισφορά για να προωθήσουμε μία διαχρονική μας θέση», είπε ο κ. Πασιουρτίδης.
Από πλευράς του ο κ. Δημητρίου δήλωσε: «Το ζήτημα που προκύπτει στη βάση και του δημοσιεύματος είναι εάν το ΑΚΕΛ είναι μέρος ενός δικτύου του ρωσικού λόμπι το οποίο χρηματοδότησε διάφορα πολιτικά κόμματα και προώθησε συγκεκριμένα ψηφίσματα στις χώρες της ΕΕ. Εγγράφηκε το ψήφισμα στη Ρωσία και το υιοθέτησαν σχεδόν αυτούσιο, όπως αναφέρει το συγκεκριμένο δημοσίευμα; Η εισφορά των 15 χιλιάδων εδόθησαν λίγες μέρες προηγουμένως ή λίγες μέρες μετά το ψήφισμα; Αυτά είναι εύλογα ερωτήματα τα οποία πρέπει να απαντήσουν στο ΑΚΕΛ», είπε ο κ. Δημητρίου.
Δείτε στο ακόλουθο βίντεο την αντιπαράθεση Δημητρίου – Πασιουρτίδη: