Πριν από 20 χρόνια «σάλπαρε ο Τιτανικός»
Πριν από 20 χρόνια «σάλπαρε ο Τιτανικός»

Πέρασαν 20 χρόνια από την ημέρα που η ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου άλλαξε. Πέρασαν 20 χρόνια από την ημέρα που ο Τιτανικός «σάλπαρε» προς την επιτυχία. 

Στις 18 Νοεμβρίου 1997 έκανε πρεμιέρα η ταινία φαινόμενο του James Cameron «Τιτανικός», η οποία άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου. Μια ταινία που κατάφερε να αγγίξει τις καρδιές δισεκατομμύρια ανθρώπων, που ακόμη και 20 χρόνια μετά σημειώνει σημαντικές επιτυχίες. 

Η επιτυχία της ταινίας αποδεικνύεται από τα 11 Όσκαρ που κατάφερε να κερδίσει στην απονομή των βραβείων στις 23 Μαρτίου 1998. 

Πιο αναλυτικά, ο Τιτανικός κέρδισε τα Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερου Σκηνοθέτη, Καλύτερης Φωτογραφίας, Καλύτερης Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, Καλύτερου Σχεδιασμού Κοστουμιών, Καλύτερου Ήχου, Καλύτερου Μοντάζ, Καλύτερων Ηχητικών Εφέ, Καλύτερων Οπτικών Εφέ, Καλύτερης Μουσικής και Καλύτερου Τραγουδιού. Είχε συνολικά προταθεί για 14 Όσκαρ, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ υποψηφιοτήτων του «All About Eve» του 1950, ενώ με τις 11 νίκες του ισοφάρισε και το ρεκόρ του «Ben Hur» του 1959, που είχε σαρώσει εξίσου στις αντίστοιχες κατηγορίες.

Η ταινία έγινε το απόλυτο blockbuster της εποχής, συνεχίζοντας την ξέφρενη πορεία του στο box office και για τους επόμενους έξι μήνες. 

Οι πρωταγωνιστές:

Leonardo DiCaprio

Ο Leonardo DiCaprio έγινε η φαντασίωση όλων των νεαρών κοριτσιών της εποχής, ενώ κατάφερε να ενσαρκώσει τον πρωταγωνιτικό ρόλο της ταινίας, το ρόλο του Jack Dawson, με εξαιρετική επιτυχία. Παρά το γεγονός που δεν κατάφερε να κερδίσει το πολυπόθητο Όσκαρ, πρώτου ανδρικού ρόλου, ο DiCaprio άφησε το δικό του στίγμα στο ρόλο. 

-ufGBa.JPG

Kate Winslet

Το δεύτερο μισό του ιστορικού δίδυμου του Τιτανικού, η Kate Winslet, μόλις 22 χρόνων όταν έπαιξε στην ταινία, έγραψε τη δική της ιστορία στον κινηματογράφο. Ήταν μοναδική στο ρόλο της Rose Dewitt Bukater, με την ερμηνία της να σε καθηλώνει. Η Kate, στην πορεία της στον κινηματογράφο, διέπρεψε, ενώ ο ρόλος της στην ταινία "Eternal sunshine of a spotless mind" ήταν εξαιρετικός.

-udkpW.jpg

Το δίδυμο του Τιτανικού συναντήθηκε ξανά σε πλατό ταινίας, όπου έπαιξαν και πάλι το ζευγάρι, στην ταινία "Revolutionary Road", η οποία μπορεί να μην σημείωσε την επιτυχία του Τιτανικού, ωστόσο έγραψε τη δικής της ιστορία.

-yVzYr.jpg

Billy Zane

Ο αριστοκράτης αραβωνιαστικός της Rose, Cal Hockley, τον οποίο ωστόσο η ίδια παρατάει για να ζήσει τον έρωτά της με τον Jack. Ο Billy Zane ήταν εκπληκτικός στο ρόλο του Cal Hockley, σημειώνοντας μια εξαιρετική πορεία στη μεγάλη, αλλά και μικρή οθόνη. 
-AVcvg.jpg

Frances Fisher
Η μητέρα της Rose, η οποία, παρά το γεγονός ότι αγαπούσε την κόρη της, την πίεζε να ακολουθεί τους τύπους άρμοζε σε μια αριστοκρατική οικογένεια. Η Frances Fisher ήταν μοναδική στο ρόλο της Ruth Dewitt Bukater, ενώ η πορεία της στον κινηματογράφο είναι αξιοθαύμαστη. 
-6LHeW.jpg

Gloria Stuart 
Η ηθοποιός που άφησε το στίγμα της στην ταινία είναι αναμφίβολα η Gloria Stuart, η οποία έπαιξε τη Rose σε μεγαλύτερη ηλικία. Η ηθοποιός απεβίωσε στις 26 Σεπτεμβρίου 2016, σε ηλικία 100 χρόνων. 
-AOaYN.jpg

My Heart Will Go On...
Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την ερμηνία της Celine Dion στο τραγούδι που έντυσε την ταινία "My Heart Will Go On". Τραγούδι το οποίο απέσπασε το Όσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού το 1998.