Οικονομία, Κύπρος


Προδρόμου: Τεράστια η σημασία ποιοτικών αγαθών και υπηρεσιών για την ανταγωνιστικότητα
Προδρόμου: Τεράστια η σημασία ποιοτικών αγαθών και υπηρεσιών για την ανταγωνιστικότητα

Τη σημασία της ποιότητας των παρεχόμενων αγαθών και υπηρεσιών για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, σε χαιρετισμό του σε ημερίδα Ποιότητας της Κυπριακής Εταιρείας Πιστοποίησης και του Κυπριακού Οργανισμού Τυποποίησης.
 
«Στη φάση ανάπτυξης στην οποία έχει μπει η χώρα μας και στην απαιτητική εποχή που ζούμε, είναι σημαντικό να φροντίζουμε και να βελτιώνουμε την ποιότητα αγαθών και υπηρεσιών, αλλά και να μπορούμε να προσφέρουμε στην αγορά τα εχέγγυα γι’ αυτή την ποιότητα» είπε ο κ. Προδρόμου.
 
Εξέφρασε ικανοποίηση για τον μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων και οργανισμών που αναγνωρίζουν τη σημασία της ποιότητας, υιοθετούν ανάλογες αρχές και πρακτικές και επιτυγχάνουν την πιστοποίησή τους, καθώς και για το ότι η Κυπριακή Εταιρεία Πιστοποίησης διευρύνει τις δραστηριότητές της σε νέες υπηρεσίες και προϊόντα αλλά και συνεχίζει την επέκτασή της στο εξωτερικό.
 
Σημείωσε περαιτέρω πως πέραν από ιδιωτικές επιχειρήσεις υπάρχουν και δημόσιες υπηρεσίες που συνεχίζουν να εφαρμόζουν συστήματα διαχείρισης ποιότητας βάσει του ISO 9001, επισημαίνοντας πως και το Προεδρικό Μέγαρο σεμνύνεται ότι έχει πιστοποιηθεί με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό EMAS.