Παραπολιτικά


Πρωτοπόροι της Ευρώπης
Πρωτοπόροι της Ευρώπης

Η Ολομέλεια της Βουλής με 31 ψήφους υπέρ, 2 εναντίον και  3 αποχές,  ανέστειλε μέχρι τον Ιούνιο του 2019 τη νομοθεσία για τοποθέτηση παιδικών καθισμάτων σε λεωφορεία που μεταφέρουν παιδιά νηπιακής και προσχολικής ηλικίας σε χώρους εκδρομής.

Να που κάποτε δικαιώνονται οι προσπάθειες μας (της στήλης και κάποιων άλλων συναδέλφων).

O νόμος για τα παιδικά καθίσματα ψηφίστηκε μετά από πρόταση νόμου της Άννας Θεολόγου και η αναστολή της ισχύς του νόμου ψηφίστηκε μετά από πρόταση νόμου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών και του Βουλευτή της Αλληλεγγύης Μιχάλη Γιωργάλλα.

Επέμεινε η κ. Θεολόγου (η μία από τις δυο αρνητικές ψήφοι), να μην ανασταλεί η εφαρμογή του νόμου. Τον ήθελε να εφαρμοστεί εδώ και τώρα, αλλά ο ευλογημένος, αφού δεν εφαρμόζεται. Είναι ανεφάρμοστος. Στο δίμηνο που τέθηκε σε ισχύ, αυτό που τελικά εφαρμόστηκε ήταν η απαγόρευση στα παιδιά της ελευθερίας σε κάθε εξωσχολική δραστηριότητα. Εφαρμόστηκε ο εγκλωβισμός στα σχολεία όλων τα παιδιών που κάλυπτε ένας νόμος που όταν ψηφιζόταν, κόμπαζαν οι… ειδικοί ότι μας φέρνουν πρωτοπόρους στην Ευρώπη. Δεν διερωτήθηκε κανένας, γιατί οι Ευρωπαίοι δεν πέρασαν νομοθεσία για τοποθέτηση παιδικών καθισμάτων σε λεωφορεία που μεταφέρουν παιδιά νηπιακής και προσχολικής ηλικίας σε χώρους εκδρομής.

Πηγή: Εφημερίδα Αλήθεια 

 

Top News