Κύπρος, Πολιτική


Ψήφισμα με 10.000 υπογραφές για το κλείσιμο των οδοφραγμάτων παρέδωσε το ΕΛΑΜ στην κυβέρνηση
Ψήφισμα με 10.000 υπογραφές για το κλείσιμο των οδοφραγμάτων παρέδωσε το ΕΛΑΜ στην κυβέρνηση

Στον Υφυπουργό παρά τω προέδρω Βασίλη Πάλμα παρέδωσε το πρωί το ΕΛΑΜ το ψήφισμα με τις 10.000 υπογραφές με αίτημα το κλείσιμο των οδοφραγμάτων. Όπως τονίζει το ΕΛΑΜ σε ανακοίνωσή του «μέσα από τα οδοφράγματα αυξάνεται καθημερινά η εγκληματικότητα και αναγνωρίζεται το παράνομο καθεστώς».

«Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) από την είσοδο του στη Βουλή, έχει καταθέσει πρόταση στο Εθνικό Συμβούλιο, με την οποία ζητούμε  να σταματήσουμε να χρηματοδοτούμε οι ίδιοι την κατοχή της πατρίδας μας. Τις επόμενες μέρες πρόκειται να ανοίξει το οδόφραγμα της Δερύνειας. Για μας, το συγκεκριμένο οδόφραγμα είναι ο τόπος θυσίας των δύο ηρωωμαρτύρων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού. Είναι ένα συμβολικό σημείο στο οποίο θα έπρεπε να στήνουμε ανδριάντες προς τιμήν των ηρώων μας και όχι να ανοίγουμε δρόμους για να στηρίξουμε το παράνομο καθεστώς των κατεχομένων».
 
Το ΕΛΑΜ αναφέρει πως βάση τις προγραμματικές δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, σύμφωνα με τις οποίες, όποιο οργανωμένο σύνολο μαζέψει 8 χιλιάδες υπογραφές, μπορεί να θέσει ενώπιον της κυβέρνησης οποιοδήποτε ζήτημα, ζητά από την κυβέρνηση να επανεξετάσει το συγκεκριμένο θέμα, τόσο σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου, όσο και σε επίπεδο εθνικού συμβουλίου.