Πολιτική


Ψηλά στην ατζέντα των συναντήσεων του ΥΠΕΞ τα ενεργειακά
Ψηλά στην ατζέντα των συναντήσεων του ΥΠΕΞ τα ενεργειακά

Μετά τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Αμερικανικού Προέδρου, κ. John Bolton ο Νίκος Χριστοδουλίδης έιχε συνάντηση με την τη Μόνιμη Αντιπρόσωπο των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, Πρέσβη Nikki Haley.

Τα ενεργειακά ζητήματα αλλά και το Κυπριακό βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα του Υπουργού Εξωτερικών στις συναντήσεις του στην Αμερική.

Κατά τη συνάντηση του με τον κ. Μπόλτονο κ. Χριστοδουλίδης συζήτησε τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τις τριμερείς συνεργασίες της Κυπριακής Δημοκρατίας, το κυπριακό και το θέμα της Ειρηνευτικής Δύναμης. Η παραμονή της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην Κύπρο είναι ένα σημαντικό θέμα για τη Λευκωσία.

Σύμφωνα με τον Κύπριο υπουργό, ειπώθηκε στη συνάντηση ότι η συνεργασία ανάμεσα στα κράτη της περιοχής και γενικά οι εξελίξεις στη Μεσόγειο, μπορεί να λειτουργήσουν ως ένας εναλλακτικός ενεργειακός διάδρομος για την Ευρώπη. Τόνισε συγκεκριμένα: «Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο συζητήσαμε λεπτομερώς τις τριμερείς συναντήσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αναγνωρίζεται ως μία από τις πιο σημαντικές προσθήκες στην εξωτερική πολιτική της Κυπριακής Δημοκρατίας και μέσα απ’ τις τριμερείς συνεργασίες – οι οποίες όπως κατ’ επανάληψη έχουμε αναφερει δεν στρέφονται εναντίον όποιου τρίτου κράτους – μπορούμε μέσα από κοινές δράσεις να αντιμετωπίσουμε τις όποιες κοινές προκλήσεις της περιοχής».