Πολιτική


ΠτΔ: Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε από εκεί που μείναμε
ΠτΔ: Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε από εκεί που μείναμε

Την ετοιμότητα του για επανέναρξη των συνομιλιών επανέλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε δηλώσεις του μετά το πέρας του δείπνου ανάμεσα στους δυο ηγέτες.     

Διαβάστε επίσης: 

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης οι δυο ηγέτες συζήτησαν τα προβλήματα και την προοπτική επανέναρξης του διαλόγου από εκεί που έμεινε λέγοντας πως και ο Μουσταφά Ακιντζί δεν ήταν αρνητικός προς αυτή την κατεύθυνση, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως και οι δυο πλευρές επέμειναν στις θέσεις τους.

Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος ξεκαθάρισε με τον ποιο κατηγορηματικό τρόπο  ότι δεν τίθεται θέμα κοινής επιτροπής για Φυσικό Αέριο, επισημαίνοντας ότι επιχείρησε να το θέσει στο τραπέζι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ωστόσο  όπως τέθηκε έτσι «έφυγε» από τη συζήτηση καθώς όπως είπε- «ο Τουρκοκύπριος ηγέτης γνωρίζει τις θέσεις μου».

Όσον αφορά τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων, ο Πρόεδρος σημείωσε ότι μέχρι την 1η Ιουλίου αναμένεται να παραδοθεί το οδόφραγμα Δερύνειας και περίπου στα μέσα Σεπτεμβρίου εκείνο της Λεύκας – Απλικίου, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του TVONE

Top News