Πολιτική


ΠτΔ: Η Κυβέρνηση στηρίζει την υλοποίηση έργων που συμβάλουν στην αναβάθμιση ποιοτικών υπηρεσιών
ΠτΔ: Η Κυβέρνηση στηρίζει την υλοποίηση έργων που συμβάλουν στην αναβάθμιση ποιοτικών υπηρεσιών

Τη διαβεβαίωση ότι ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τις σχέσεις κεντρικής και τοπικής εξουσίας η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει το σχεδιασμό, τον προγραμματισμό και την υλοποίηση έργων που συμβάλουν αποφασιστικά στην αναβάθμιση και παροχή προς τους πολίτες ποιοτικών και αποτελεσματικών υπηρεσιών, έδωσε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος είπε πως από την αρχή της ανάληψης της διακυβέρνησης του τόπου, τέθηκε ως στόχος η ενίσχυση, ο εκσυγχρονισμός  και η αύξηση των αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σε χαιρετισμό του στα εγκαίνια του Πολιτιστικού Κέντρου της Κοινότητας Λυμπιών, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι πέραν του Κέντρου , συνολικής δαπάνης ύψους €1.3 εκατομμυρίων ευρώ, η Κυβέρνηση έχει προχωρήσει στην υλοποίηση αναπτυξιακών έργων στην κοινότητα Λυμπιών, που θεωρούνται αναγκαία για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Πιο συγκεκριμένα, είπε «προχωρήσαμε στην υλοποίηση βελτιωτικών και εξωραϊστικών έργων ύψους 306 χιλιάδων ευρώ, στην παραχώρηση οικοπέδων για φτωχές οικογένειες ύψους 260 χιλιάδων ευρώ και στην αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου ύψους 1.878.000 ευρώ, έργο που όπως σημείωσε,  αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2018.
 
Επίσης, είπε πως η κυβέρνηση προχώρησε στην υπογραφή κατασκευαστικού συμβολαίου για τη «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΛΙΘΟΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ» για το ποσό των 302 χιλιάδων ευρώ, με το έργο να αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2018. Πρόσθεσε πως στα πλαίσια της κρατικής χορηγίας η κοινότητα λαμβάνει ποσό ύψους 83 χιλιάδων ευρώ.

Εξάλλου, ανέφερε πως ύστερα και από πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου αποφασίστηκε η εξόφληση από το Κράτος καθυστερημένων προς το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων οφειλών της κοινότητας, ύψους 52 χιλιάδων ευρώ, για να σημειώσει ότι η Κυβέρνηση, θέλοντας να ενισχύσει τους κατοίκους της υπαίθρου και ιδιαίτερα τους νέους, καθώς επίσης και να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των προϊόντων του τόπου, να στηρίξει τους αγρότες και τον αγροτικό- παραγωγικό τομέα, την οικονομία και συνακόλουθα το τουριστικό μας προϊόν, υιοθέτησε συγκεκριμένα μέτρα.

«Ενδεικτικά, αναφέρω την εφαρμογή του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, την αξιοποίηση της φυσικής ομορφιάς των θερέτρων της υπαίθρου προωθώντας τον αγροτουρισμό, τη στήριξη των τοπικών αρχών για ανάπτυξη και αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων της, την εθνική πιστοποίηση και την προβολή παραδοσιακών προϊόντων, την επιχορήγηση μικρών και οικογενειακών επιχειρήσεων και την οικονομική ενίσχυση για τη νεανική και γυναικεία επιχειρηματικότητα, αλλά και την κατάρτιση νέων, γυναικών της υπαίθρου κ.ά.», είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Συνέχισε λέγοντας πως το έργο που έχει εγκαινιαστεί πλέον θα αποτελεί τον κεντρικό πυρήνα των πολιτιστικών δράσεων της κοινότητας, αποτελώντας παράλληλα την αφετηρία για την περαιτέρω ανάπτυξη και πρόοδο της κοινότητας.

Κατέληξε εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η ανάπτυξη και η πρόοδος στην κοινότητα Λυμπιών που έχει ήδη επιτευχθεί μέσα από τη χρηστή διοίκηση, τον υπερβάλλοντα ζήλο και το ενδιαφέρον του Κοινοτικού Συμβουλίου, αλλά και των κατοίκων, θα συνεχίσει και μαζί με τη συνδρομή της κυβέρνησης στους αναπτυξιακούς στόχους και επιδιώξεις της κοινότητας.¨

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Top News