Κύπρος


Πως διεκδικούμε τις υπερχρεώσεις στο δάνειο που επιβάλλουν οι τράπεζες – ΒΙΝΤΕΟ
Πως διεκδικούμε τις υπερχρεώσεις στο δάνειο που επιβάλλουν οι τράπεζες – ΒΙΝΤΕΟ

Αρνούνται κάποιες τράπεζες να δώσουν τα statement στους πελάτες τους για να ελέγξουν κατά πόσον τους επιβλήθηκαν υπερχρεώσεις καταγγέλλει στην εκπομπή «ΕΧΕΙΣ ΜΕΣΟΝ» του TVONE ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας Δανειοληπτών (ΣΥΠΡΟΔΑΤ), Σπύρος Σπυρίδωνος.

Πρέπει είπε να βρεθεί ο τρόπος να συνετιστούν οι τράπεζες. Και συμπλήρωσε ότι συγκεκριμένη τράπεζα με τις πράξεις της μας έχει εκθέσει όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό. «Ήταν επιστήμονες», συνέχισε, «της εφεύρεσης δανείων σε ξένο συνάλλαγμα και σήμερα δεν προχωρά σε συμφωνίες με τους δανειολήπτες παρόλο που γνωρίζουν ότι είναι εκείνοι που παραβίασαν τα δικά τους συμβόλαια».

Ο λόγος που δεν προχωρούν σε συμφωνία υποστήριξε ο κ. Σπυρίδωνος είναι πολύ απλός. «Ένας δανειολήπτης», δήλωσε, «που πληρώνει το δάνειο του και πάει στην τράπεζα και τους δείχνει το συμβόλαιο, λέγοντας τους πως ενώ ο ίδιος πληρώνει κανονικά εντούτοις δεν καταφέρνει να ξοφλήσει λόγων των υπερχρεώσεων δεν βρίσκει θετική ανταπόκριση διότι εκείνοι αρνούνται να βρουν λύσεις επειδή δεν υπάρχει ένας μηχανισμός ή κάποιος να τους πάρει από το αφτί και να τους πει ότι έχουν μεγάλη ευθύνη για το που καταλήξαμε».

Μίλησε μάλιστα για πειρατεία και παρομοίασε τις τράπεζες με τον Ταγίπ Ερντογάν, αφού όπως είπε δεν αποδέχονται να βρεθεί λύση στο πρόβλημα και κρατούν αιχμάλωτους τους δανειολήπτες, την στιγμή μάλιστα που αποδεικνύεται ότι επιβλήθηκαν υπερχρεώσεις.

Διαβάστε επίσης: