Πώς μοιάζει ένα πολύχρωμο κοράλλι κάτω από ένα μικροσκόπιο (Βίντεο)

 

Ο Τζέιμς Γουέις του Journey to the Microcosmos εξέτασε δείγματα κοραλλιών κάτω από ένα ισχυρό μικροσκόπιο. Όταν έκοψε το κοράλλι, παρατήρησε ότι αυτό απελευθέρωσε δινομαστιγώματα στην επιφάνεια. Αυτά τα συγκεκριμένα δινομαστιγώματα, γνωστά ως ζωοξανθέλες, διατηρούν μια συμβιωτική σχέση με το κοράλλι, παρέχοντάς του τα θρεπτικά συστατικά για να σχηματίσουν τα σκληρά κελύφη και τα λαμπερά χρώματα που συχνά συνδέονται με το κοράλλι.

Οι ζωοξανθέλες ζουν τη ζωή των φυκιών τους μέσα στα κοράλλια, απορροφώντας το φως και φωτοσυνθέτοντας το σε θρεπτικά συστατικά. Αλλά αυτά τα θρεπτικά συστατικά δεν είναι πραγματικά για αυτά. Περίπου το 90% από αυτά που φτιάχνουν οι ζωοξανθέλες στέλνονται στα κοράλλια.Σε αντάλλαγμα, οι ζωοξανθέλες παίρνουν την προστασία του κοραλλιού ξενιστή τους. Επίσης, το τελικό αποτέλεσμα είναι όμορφο, με τις ζωοξανθέλες να παρέχουν μεγάλο μέρος του χρώματος που συνδέουμε με τα κοράλλια. 

Τα Δινομαστιγωτά είναι επομένως μια παλαιά, επιτυχημένη και πολύ καλά προσαρμοσμένη ομάδα ευκαρυωτικών μονοκύτταρων οργανισμών με παγκόσμια κατανομή κυρίως σε ποικίλα υδάτινα οικοσυστήματα. Έχουν ιδιαίτερα μορφολογικά γνωρίσματα τα οποία είναι υπεύθυνα για τον διαχωρισμό τους και την κατανομή τους, όπως για παράδειγμα τα μαστίγια, οι χρωστικές, τα οργανίδια και τα χαρακτηρίστηκα του πυρήνα. Τα Δινομαστιγωτά διαθέτουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά ενός ευκαρυωτικού κυττάρου, ωστόσο υπάρχουν και εξαιρέσεις στις οποίες ορισμένα κυτταρικά γνωρίσματα δεν εμφανίζονται σε όλους τους οργανισμούς. Πολλά από τα χαρακτηριστικά τους είναι ορατά με το οπτικό μικροσκόπιο.

Οι ζωοξανθέλες είναι ένας καθομιλουμένος όρος για μονοκύτταρα δινοφλαγκελάκια που είναι σε θέση να ζουν σε συμβίωση με διάφορα θαλάσσια ασπόνδυλα, συμπεριλαμβανομένων των demongonges, των κοραλλιών, των μεδουσών και των γυμνόσπορων.

Πηγή: huffingtonpost.gr


LIVE: OPEN WEEKEND
ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΣΤΙΣ 13:00 ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ