Κόσμος


Σε απελευθέρωση των 8 Τούρκων αξιωματικών θα προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση
Σε απελευθέρωση των 8 Τούρκων αξιωματικών θα προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση

Την επικείμενη απελευθέρωση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα επιβεβαίωσε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής. Δεν απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο, να ληφθούν μέτρα προστασία τους.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Ελλάδας υπογράμμισε παράλληλα ότι με αφορμή τις απαγωγές των φερόμενων γκιουλενιστών στο Κόσοβο, στην Ελλάδα δεν υπάρχει κίνδυνος να απαχθεί οποιοσδήποτε που βρίσκεται νόμιμα στη χώρα. Για απαγωγές, πρόσθεσε ό Υπουργός, να ανησυχούν αυτοί που παρέδωσαν τον Οτσαλάν στους Τούρκους. 

Ο κύριος Κοντονής ανέφερε ακόμη ότι το 18μηνο για τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς παρέρχεται μέσα στον Μάιο, οπότε και θα αφεθούν ελεύθεροι. Όπως ανέφερε δεν υπήρξε προσφυγή της τουρκικής πλευράς για να δικαστούν στην Ελλάδα για αδικήματα που προβλέπονται από τον ποινικό κώδικα. Η Αθήνα έχει απορρίψει κατηγορηματικά την οποία ανταλλαγή των οκτώ με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης από την πρώτη Μαρτίου.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης ανέφερε ότι Ερντογάν και Γιλντιρίμ μιλούν τη δική τους γλώσσα δικαίου, προσθέτοντας ότι τίποτα δεν δικαιολογεί την απαράδεκτα παρατεταμένη κράτησή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Πηγή: ΑΠΕ

Top News