Κύπρος


Σε δίκη παραπέμφθηκαν οι δύο γιατροί για το θάνατο του 10χρονου - ΒΙΝΤΕΟ
Σε δίκη παραπέμφθηκαν οι δύο γιατροί για το θάνατο του 10χρονου - ΒΙΝΤΕΟ

Της Νατάσας Χριστοφόρου

Για την πρόκληση του θανάτου του 10χρονου Σταύρου Γιωργαλλή, λόγω απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης κατηγορήθηκαν από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας οι δύο γιατροί Ηρακλής Παντελιδάκης 37 χρόνων και Κυριάκος Κυριακίδης 65 χρόνων, υπεύθυνος των πρώτων βοηθειών του Νοσοκομείου Λάρνακας. Οι δύο γιατροί απάντησαν ότι δεν παραδέχονται ενοχή στις δύο κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν. Συγκλονίζουν όσα αναφέρονται στο κατηγορητήριο.

Οι κατηγορούμενοι στις 11 Μαίου, μεταξύ 11:10-11:45 πμ στο Νοσοκομείο Λάρνακας λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης ή συμπεριφοράς, που δεν ανάγεται σε υπαίτιο αμέλεια, χωρίς πρόθεση, επέφεραν τον θάνατο στον Σταύρος Γιωργαλλή. Δηλαδή κατά την εξέτασή του δεν εντόπισαν στην ακτινογραφία το κάταγμα κρανίου, παρέλειψαν να ζητήσουν γνωμάτευση από ακτινολόγο και ενώ έπρεπε να τον θέσουν υπό παρακολούθηση, του έδωσαν εξιτήριο με αποτέλεσμα την πρόκληση του θανάτου του.

Η δεύτερη κατηγορία που απαγγέλθηκε στους δύο γιατρούς αφορά σε απερίσκεπτες και αμελείς πράξεις.

Κατηγορίες που προνοούν μέχρι και 4 χρόνια φυλάκιση.

Οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν υπό όρους ελεύθεροι, αφότου υπέγραψαν προσωπική εγγύηση 10 χιλιάδων ευρώ και παρέδωσαν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα. Τα ονόματά τους τοποθετήθηκαν στον κατάλογο απαγορευμένων προσώπων, στοπ λιστ.

Στο δικαστήριο Λάρνακας έσπευσαν φίλοι και συνάδελφοι των δύο γιατρών οι οποίοι εξέφρασαν την συμπαράστασή τους.

Η δίκη θα γίνει από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας.


Top News