Κόσμος


Σκοπιανά ΜΜΕ: Ο Ζάεφ βρήκε τους «80» για τη Συμφωνία των Πρεσπών
Σκοπιανά ΜΜΕ: Ο Ζάεφ βρήκε τους «80» για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Φαίνεται να βρίσκει την απαιτούμενη πλειοψηφία στη βουλή των Σκοπίων ο πρωθυπουργός Ζάεφ για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σε έκτακτη ενημέρωση τα σκοπιανά ΜΜΕ επιβεβαιώνουν το ένα μετά το άλλο ότι ο Ζόραν Ζάεφ βρήκε τον «μαγικό» αριθμό των 80 βουλευτών που απαιτούνται για τις συνταγματικές αλλαγές, στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών, και η έναρξη της κρίσιμης συνεδρίασης που θα καταλήξει στην ψηφοφορία είναι θέμα ωρών.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του αλβανόφωνου κόμματος BESA που αντιδρούσε σε συνταγματική τροπολογία για τις ομιλούμενες γλώσσες,ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής πως βρέθηκε λύση με την κυβέρνηση και τελικά οι βουλευτές θα υπερψηφίσουν τις συνταγματικές αλλαγές.

«Το BESA με τους τρεις βουλευτές τους παραμένει ισχυρά δεσμευμένο στην υιοθέτηση των συνταγματικών αλλαγών, καθώς επίσης και στη συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ, καθώς έχουν πειστεί πως είναι προς το συμφέρον των Αλβανών στη Μακεδονία».

Όλα λοιπόν δείχνουν ότι ο Ζόραν Ζάεφ εξασφαλίζει τους 80 βουλευτές που απαιτούνται για να προχωρήσει η ψηφοφορία για τις τροπολογίες του Συντάγματος.

Πηγή: in.gr