Οικονομία, Πολιτική


Στα καυτά θέματα της Οικονομίας απάντησαν οι δυο μονομάχοι
Στα καυτά θέματα της Οικονομίας απάντησαν οι δυο μονομάχοι

Σε έντονο ύφος και η συζήτηση ανάμεσα στους δυο υποψηφίους και για το θέμα της οικονομίας, με την ανεργία  και την ανάπτυξη να είναι κύριο θέμα συζήτησης αλλά  και σημείο τριβής ανάμεσα στους δυο υποψηφίους.

Για την ανεργία το πρώτο ερώτημα, με τον Σταύρο Μαλά,  αναφέρθηκε στους αριθμούς των ανέργων συγκρίνοντας το 2012 με το 2017 λέγοντας ότι η ανεργία δεν έχει μειωθεί και ότι υπάρχει απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και υπάρχουν μισθοί πείνας κατηγορώντας την κυβέρνηση Αναστασιάδη ότι δεν έχει θεσπιστεί κατώτατος μισθός.

Από την πλευρά του ο Νίκος Αναστασιάδης είπε  ότι η ανεργία του 2013 ήταν στο 16% και πλέον είναι περίπου 10% και αναφέρεται στις ενέργειες που έκανε η κυβέρνηση για να το πετύχει. Επιπλέον λέει ότι υπάρχει επαναπατρισμός των νέων που είχαν φύγει λόγω ανεργίας, με τον κ. Μαλά να παίρνει το λόγο και να αναφέρεται στην ανάγκη για επενδύσεις σε διάφορους τομείς της οικονομίας οι οποίες θα φέρουν καλύτερους μισθούς και θέσεις εργασίας.

Απαντώντας στην ερώτηση του Διευθυντή Ειδήσεων του TVONE για την Οικονομία ο Νίκος Αναστασιάδης σημείωσε ότι  Αν δεν συνεχίσουμε την άριστη συνεργασία κράτους με ιδιωτικό τομέα, θα αρχίσουμε να βιώνουμε όσα βιώσαμε το 2012» την ίδια ώρα που αναφέρθηκε και σε δημοσίευμα με τις θέσεις του κ. Μαλά λέγοντας ότι με αυτές τις θέσεις δεν θα πάμε μπροστά.

Για να απαντήσει ο Σταύρος Μαλάς ότι στο πρόγραμμα του Νίκου Αναστασιάδη δεν υπάρχουν λύσεις για μη εξυπηρετούμενα δάνεια ενώ όπως τόνισε είναι αμαρτία να εργάζεται κόσμος για 500 και 600 ευρώ.

Ακολούθως ο κ. Μαλάς κλήθηκε να σχολιάσει  τη θέση για επιστροφή στη λίρα  διαψεύδοντας ότι είναι δική του θέση.

Πάντως η συζήτηση για την οικονομία διακόπηκε αρκετές φορές  για να γίνουν συστάσεις για την κατανομή του χρόνου.