Ελλάδα


Στην αγκαλιά της γυναίκας του και των παιδιών του ο άντρας που απειλούσε να αυτοπυρποληθεί στο Ηράκλειο-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Στην αγκαλιά της γυναίκας του και των παιδιών του ο άντρας που απειλούσε να αυτοπυρποληθεί στο Ηράκλειο-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Λίγο πριν από τις 11:30 δόθηκε τέλος στην αγωνία για 40χρονο Παλαιστίνιος, που απειλούσε να αυτοπυρποληθεί, καθώς πείστηκε, μετά από περίπου 1,5 ώρα, να κατέβει από το τοιχίο και να παραδώσει το μπουκάλι με το εύφλεκτο υλικό που κρατούσε στα χέρια. Και, τότε, τα τρία ανήλικα παιδιά του, που όλη αυτήν την ώρα παρακολουθούσαν έντρομα μαζί με τη μητέρα τους, ανακουφισμένα πλέον, έπεσαν στην αγκαλιά του.

andras4.jpg

Ο 40χρονος, σύμφωνα με την υπεύθυνη του Προγράμματος «Εστία» της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, που υλοποιεί η Αναπτυξιακή Ηρακλείου, Δήμητρα Καμπέλη, «ήρθε με την οικογένειά του από την Παλαιστίνη και ήταν μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο ωφελούμενος του προγράμματος, αλλά έφυγαν οικειοθελώς για να αναζητήσουν την τύχη τους στο Βέλγιο και έχασαν τα δικαιώματα του προγράμματος. Καθώς επέστρεψαν, ζητούν ξανά να ενταχθούν στο πρόγραμμα, όμως, αυτό δεν είναι εφικτό»

andras11.jpg

Στο σημείο είχαν σπεύσει από την πρώτη στιγμή η Αστυνομία, η Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ, ενώ αγωνιώδεις ήταν οι προσπάθειες του ψυχολόγου της ΕΛΑΣ για να μεταπείσει τον 40χρονο.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ/neakriti.gr

Διαβάστε επίσης: ΒΙΝΤΕΟ: Άνδρας περιλούστηκε με βενζίνη και απειλεί να αυτοπυρποληθεί στο Ηράκλειο

Βρήκε την δύναμη και μίλησε η μητέρα με την σπαρακτική ανάρτηση για το παιδί της που χάθηκε στη Λεμεσό

 

 

 

Top News