Οικονομία


Στο Προεδρικό η τύχη αριθμού υπαλλήλων της ΣΚΤ
Στο Προεδρικό η τύχη αριθμού υπαλλήλων της ΣΚΤ

Την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου θα περάσουν σήμερα οι ηγεσίες των συντεχνιών που εκπροσωπούν τους 2660 υπαλλήλους της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας.

Οι ηγεσίες των συντεχνιών ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΕΤΥΚ και ΠΑΣΥΔΥ  αναμένεται να συζητήσουν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  το μέλλον των 2660 υπαλλήλων ενώ θα προσπαθήσουν να διασφαλίσουν τα δικαιώματα των υπαλλήλων.

Στη συνάντηση με τον πρόεδρο θα είναι παρόν ο υπουργός οικονομικών και, ενδεχομένως, και η υπουργός εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Την ίδια ώρα, οι 2650 εργαζόμενοι στο Συνεργατισμό διαμηνύουν ξεκάθαρα πως δεν πρόκειται να δεχθούν την οποιαδήποτε συμφωνία, αν αυτή επιτευχθεί, όπως λένε, χωρίς την εκ των προτέρων συνεννόηση μαζί τους.

Πληροφορίες, πάντως, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας κάνουν λόγο για περίπου 800 εργαζόμενους, οι οποίοι θα αποχωρήσουν από τη Συνεργατική Τράπεζα, μέσα από το σχέδιο εθελούσιας αφυπηρέτησης, για άλλους χίλιους που θα μεταφερθούν στην Ελληνική καθώς και για περίπου 800   υπαλλήλους, οι οποίοι θα εργοδοτηθούν στο Φορέα διαχείρισης κόκκινων δανείων, ο οποίος, να υπογραμμίσουμε, ακόμη δεν έχει συσταθεί.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι σήμερα 350 εργαζόμενοι του Συνεργατισμού, βρίσκονται αποσπασμένοι στην εταιρεία Altamira, η οποία όλο αυτό το διάστημα χειρίζεται τα ζητήματα Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων για λογαριασμό της Συνεργατικής Τράπεζας, ενώ σε ό,τι αφορά το σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης των εργαζομένων, αυτό είχε συμφωνηθεί με το Υπουργείο Οικονομικών, τον Ιούλιο του 2017, χωρίς όμως να υλοποιηθεί, λόγω των εξελίξεων που ακολούθησαν.