Κύπρος


Συγκλονίζει το παγκύπριο μητέρα παιδιού που έσβησε στη Λεμεσό -  «Αποτύχαμε να κάνουμε μια ανάλυση των 40 ευρώ»
Συγκλονίζει  το παγκύπριο μητέρα παιδιού που έσβησε στη Λεμεσό -  «Αποτύχαμε να κάνουμε μια ανάλυση των 40 ευρώ»

Συγκλονισμό ανά το παγκύπριο προκαλεί  η ανάρτηση – «δημόσιο κατηγορώ», μητέρας παιδιού με ειδικές ανάγκες που έσβησε στη Λεμεσό.

«Το μωρό μας δεν είναι στην αγκαλιά των αγγέλων, αποτύχαμε να κάμουμε έγκαιρα μίαν απλή αναλυσούλα των 40 ευρώ που θα έδειχνε ότι χρειάζεται να του χορηγηθεί ένα κοινό φάρμακο των 20 ευρώ», αναφέρει ανάμεσα πάρα πολλά άλλα η μητέρα.

Δείτε την ανάρτηση, που σπαράζει καρδιές:

«Κακά τα ψέματα. Το μωρό μας δεν είναι στην αγκαλιά των αγγέλων. Έσβησε. Δεν υπάρχει. Η κουρασμένη ψυχούλα του έφυγε χτες μετά από τρεις ανακοπές. Άφησε μας απλά το ταλαιπωρημένο κορμάκι του που θα εναποθέσουμε σήμερα μαζί με ένα κάρο ενοχές μας, να ξεκουραστεί για πάντα κάτω από μια μεγάλη βελανίδια στο κοιμητήριο του χωρίου μας. Εκεί που ξεκουράζεται ο πάππους κι η γιαγιά του.

Ήρθε στη ζωή ήσυχα και έζησε συνεσταλμένα, όπως όλα τα μώρα που μάθαμε να αποκαλούμε «με ειδικές ανάγκες» και που τα έχουμε να ζουν στο περιθώριο να μη μας χαλούν την γυαλιστερή εικόνα της ζωής μας. Μώρα που θυμούμαστε μια φορά τον χρόνο στο ραδιομαραθωνιο, ρίχνουμε ένα δεκαευρο στο κουτί στα φανάρια και μετά συνεχίζουμε να προσποιούμαστε ότι δεν υπάρχουν. Μώρα που αν τύχουν στην τάξη των παιδιών μας, δυσανασχετούμε μη δυσκολέψουν την μάθηση τους. Βρήκαμε την εύκολη λύση, τα ιδρύματα, οπού τα παρκάρουμε κάθε πρωί στην καλύτερη περίπτωση. Στην χειρότερη τα αφήνουμε εκεί για πάντα. Να μη μας δυσκολεύουν στη γκλαμουρατη ζωή μας, στα ταξίδια μας, στις εξόδους μας. Η εκπαίδευση τους, από ελάχιστη ως ανύπαρκτη. Τα υπουργεία μας δεν προλαβαίνουν τους αρτιμελείς, πόσο μάλλον τους άλλους. Τα νοσοκομεία μας σκοτώνουν αβερτα ανθρώπους παραγωγικούς, που θα μπορούσαν να προσφέρουν στην κοινωνία. Σίγα που θα κολωναν στους «προβληματικούς». Σκοτώσαμε ένα αθώο μωρό, όχι γιατί χρειαζόταν κάποια εξειδικευμένη αγωγή. Απλά διότι αποτύχαμε να κάμουμε έγκαιρα μιαν απλή αναλυσουλα των 40 ευρώ που θα έδειχνε ότι χρειάζεται να του χορηγηθεί ένα κοινό φάρμακο των 20 ευρώ, η θυροξίνη, για να μπορέσει να λειτουργήσει ο οργανισμός του. Οργανισμός του οποίου ταλαιπωρήσαμε και βγάλαμε νοκ-αουτ ζωτικά όργανα διότι αντί να θεραπεύουμε, απλά κτυπούσαμε ανελέητα τα συμπτώματα, τις επιληπτικές κρίσεις, με τοξικά βαρβιτουρικα αντί να μελετήσουμε τι γίνεται στον υπόλοιπο πλανήτη. Τα μεγαλύτερα αδέλφια του μωρού μου, παιδιά με ανοιχτές αντένες, με προειδοποιούσαν ότι έξω η επιληψία μειώνεται δραστικά με την χορηγία κανναβέλαιου, και ότι τα πανάκριβα βαρβιτουρικα που μου συνταγογραφουν οι νευρολόγοι σκοτώνουν το μωρό μας. Αλλα πως μπορεί ένας γονιός χωρίς να έχει στήριξη από τους γιατρούς να πάρει έτσι απόφαση; Πως να ρισκάρει να μειώσει τα τοξικά βαρβιτουρικα για να χορηγήσει ένα αμφιβολου αποτελεσματικότητας λάδι απο κανναβη; Οταν μαλιστα ο ιδιος ο γιατρος το αποτρεπει; Ετσι φτασαμε να εχουμε καταστρεψει ζωτικα οργανα του μωρου. Απο δω και περα ηταν απλα θεμα χρονου ποτε να αρχισει η αλυσιδωτη αντιδραση.

Συγχωρά με μωρό μου. Εμπιστεύτηκα λάθος ανθρώπους. Ίσως υπάρχουν και στον τόπο μας σωστοί επαγγελματίες της υγείας. Απλά δεν τους βρήκα, παρ όλο που ξέρεις πολύ καλά πόσο ψάξαμε.

Ας ελπίσουμε πως αυτό, που καμαμε τον πονο μας παντιερα, θα βοηθησει αλλους ανθρωπους που βρισκονται σε παρομοια αδιεξοδα, να αμφισβητησουν τους «ειδικους» και να ψαξουν λιγο καλυτερα απο μας».

capture.PNG