Πολιτική


Συνάντηση ΠτΔ με την Τερέζα Μέι στο Λονδίνο – Θα τεθεί το θέμα των Βάσεων;
Συνάντηση ΠτΔ με την Τερέζα Μέι στο Λονδίνο –  Θα τεθεί το θέμα των Βάσεων;

Στο Λονδίνο μεταβαίνει αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης για συμμετάσχει στη Σύνοδο των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων.

 Κατά την επίσκεψη του στο Λονδίνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί με την Βρετανίδα Πρωθυπουργό Τερέζα Μέι καθώς επίσης και  με τον Πρίγκιπα Κάρολο και τους Πρωθυπουργούς της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας και της Ινδίας. 

Το ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα θέσει στη Βρετανίδα Πρωθυπουργό το θέμα των βάσεων καθώς οι βάσεις στο Ακρωτήρι βρέθηκαν στο προσκήνιο λόγω και της επέμβασης ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας στη Συρία.

Κληθείς ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος να σχολιάσει κατά πόσο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα θέσει επί τάπητος το θέμα των Βρετανικών Βάσεων, ο Πρόδρομος Προδρόμου σημείωσε ότι η προτεραιότητα του Νίκου Αναστασιάδη είναι η επανέναρξη των συνομιλιών λέγοντας πως το ζήτημα των Βρετανικών Βάσεων είναι πολύ ευαίσθητο καθώς ανάγεται στη συνθήκη εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και για αυτό υπάρχει δυσκολία να συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα.