Κύπρος, Υγεία


Συνεχίζεται το ντομινο των "ΟΧΙ" στο Γεσυ - Παρέμβαση ΠτΔ
Συνεχίζεται το ντομινο των "ΟΧΙ" στο Γεσυ - Παρέμβαση ΠτΔ

Καθώς το ντόμινο των όχι για το ΓΕΣΥ συνεχίζεται, με φόντο τις διαδοχικές ανακοινώσεις των Επιστημονικών Εταιρειών με τις οποίες καλούν τα μέλη τους να μην προχωρήσουν σε ένταξή τους στο Σχέδιο, νέα παρέμβαση επιχειρεί ο ΠτΔ Νίκος Αναστασιάδης σε μια ακόμη προσπάθεια για να προχωρήσει η εφαρμογή του σχεδίου όπως είχε προγραμματιστεί και με τις όσο το δυνατόν περισσότερες συμμετοχές γιατρών.

Τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου ο ΠτΔ θα δεχθεί στο προεδρικό τον Υπουργό Υγείας, τον ΟΑΥ και το Δ.Σ του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου για να ενημερωθεί για τον κύκλο διεργασιών που προηγήθηκε το τελευταίο Διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΠτΔ θα επαναλάβει ότι το Γενικό Σχέδιο Υγείας θα εφαρμοστεί όπως χρονοδιαγραμματικά έχει καθοριστεί μέσα από το σχετικό νομοσχέδιο.

Οι αρνητικές τοποθετήσεις από κλάδους ιατρών στο ΓΕΣΥ συνεχίστηκαν και σήμερα με τη σκυτάλη να παίρνουν η Ρευματολογική Εταιρεία Κύπρου (ΡΕΚ) και η Κυπριακή Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το πιο αποφασιστικό όχι έρθει από την Παθολογική Εταιρεία Κύπρου.

Η Ρευματολογική Εταιρεία Κύπρου ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να εισηγηθεί στα μέλη της να ενταχθούν στο ΓεΣΥ, καθώς δεν έχει απαντηθεί ή ικανοποιηθεί κανένας από τους σοβαρούς προβληματισμούς της και ότι ο προτεινόμενος τρόπος λειτουργίας του ΓεΣΥ δεν είναι βιώσιμος.  Aπο την πλευρά της η Κυπριακή Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας αναφέρει ότι έχει διαπιστώσει ότι η εξειδίκευση της εντατικολογίας δεν εμφανίζεται πουθενά στον σχεδιασμό του ΓεΣΥ και δεν έχει κληθεί από τον ΟΑΥ για συζήτηση οποιουδήποτε θέματος, ενώ επιστολή τους σχετικά με εξωνοσοκομειακές ιατρικές πράξεις έχει μείνει αναπάντητη.


Top News