Πολιτική, Οικονομία


Τη Δευτέρα ενώπιον της Επ. Οικονομικών ο προϋπολογισμός του Ανεξάρτητου Ταμείου Ανακεφαλαιοποίησης
Τη Δευτέρα ενώπιον της Επ. Οικονομικών ο προϋπολογισμός του Ανεξάρτητου Ταμείου Ανακεφαλαιοποίησης

 Αρχίζουν τη Δευτέρα, μετά τη διακοπή για τις προεδρικές εκλογές, οι εργασίες της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, στην ατζέντα της οποίας βρίσκονται σειρά προϋπολογισμών για το 2018 ημικρατικών οργανισμών, εναρμονιστικά νομοσχέδια,  αποδεσμεύσεις κονδυλίων και εξαίρεση από την απαγόρευση πλήρωσης κενών θέσεων.
 
 Από την ατζέντα της Επιτροπής Οικονομικών ξεχωρίζει η συζήτηση στις 10.30 του Προϋπολογισμού του Ανεξάρτητου Ταμείου Ανακεφαλαιοποίησης, το οποίο αποσκοπεί στην ανακεφαλαιοποίηση πιστωτικών ιδρυμάτων.
 
Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η έγκριση πληρωμής από το Ανεξάρτητο Ταμείο Ανακεφαλαιοποίησης ποσού ύψους €29.166.667 για τη χρήση του έτους που λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2018.
 
Η συνεδρία της Επιτροπής θα αρχίσει με τη συζήτηση του Προϋπολογισμού του Ταμείου Δημόσιων Δανείων, ύψους €490.460 και θα ακολουθήσει η συζήτηση του Προϋπολογισμού του Δημοσιονομικού Συμβουλίου, ύψους €289.000.
 
Ενώπιον της Επιτροπής θα τεθεί και ο Προϋπολογισμός του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, ύψους €5.429.165
 
Επίσης, θα συζητηθούν ο προϋπολογισμός του Ειδικού Ταμείου του Κέντρου Επαγγελματικής Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρία, ύψους €97.910 και ο προϋπολογισμός του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου, ύψους €7.950.000.
 
Στις 14.00, θα τεθούν ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών τέσσερα εναρμονιστικά νομοσχέδια που αφορούν την παροχή και χρήση υπηρεσιών πληρωμών και πρόσβαση στα συστήματα πληρωμών, τις εργασίες πιστωτικών ιδρυμάτων, το ηλεκτρονικό χρήμα και την εξ αποστάσεως εμπορίας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών προς τους καταναλωτές.
 
Το απόγευμα, στις 15.00 θα συζητηθεί η αποδέσμευση σειράς κονδυλίων, ενώ στις 15.30 η Επιτροπή Οικονομικών θα συζητήσει την εξαίρεση από την απαγόρευση πλήρωσης κενών θέσεων που αφορούν το Υπουργείο Μεταφορών, το Υπουργείο Εργασίας, το Υπουργείο Γεωργίας, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λεμεσού, την Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού και ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου.

Πηγή: ΚΥΠΕ