Κύπρος


Τη μη αναγκαιότητα ανάπτυξης πάρκου κροκοδείλων τονίζει εκ νέου το Κόμμα για τα Ζώα
Τη μη αναγκαιότητα ανάπτυξης πάρκου κροκοδείλων τονίζει εκ νέου το Κόμμα για τα Ζώα

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου τονίζει εκ νέου τη μη αναγκαιότητα ανάπτυξης πάρκου κροκοδείλων, αφού όπως υποστηρίζει τέτοιου είδους αναπτύξεις δεν προσφέρουν τίποτα στο τουριστικό προϊόν, αλλά αντιθέτως δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη πανίδα και χλωρίδα της χώρας.

Σε ανακοίνωσή του, με αφορμή τις δηλώσεις του Κοινοτάρχη Άχνας, τον οποίο προσέγγισε η Ισραηλινή Εταιρεία TSA Crocopark Λτδ για τη δημιουργία πάρκου κροκόδειλων, το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου αναφέρει ότι φαίνεται πως ο Κοινοτάρχης της Άχνας δεν έχει κατανοήσει ότι το θέμα δεν είναι εάν αυτή η ανάπτυξη συνάδει με την ευρύτερη περιοχή της συγκεκριμένης κοινότητας ή εάν θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας η εάν θα είναι ένα τουριστικός προορισμός.
 
«Θέλουμε να τονίσουμε στον κ. Νίκο Βάσιλα ότι το θέμα δημιουργίας πάρκου κροκόδειλων (και όχι θεματικό πάρκου αλλά ούτε Ζωολογικού Βοτανικού κήπου) άπτεται μιας ευρύτερης πολιτικής και αφορά όλους μας. Για τους ίδιους λόγους που απορρίφθηκε από τις  κοινότητες Τόχνη, Ψεματισμένο και Αθηένου και για τους λόγους  που εκφράστηκαν και από τα διάφορα κυβερνητικά τμήματα. Αυτοί οι λόγοι συνεχίζουν να  υφίστανται και δεν έχει αλλάξει τίποτα κατά την γνώμη μας», αναφέρει το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου.

Όπως σημειώνει «εάν και εφόσον αυτά τα ζώα δραπετεύσουν στο φυσικό περιβάλλον, εάν καταφέρουν να εγκλιματιστούν μέσα σε αυτό το περιβάλλον τότε η καταστροφή της βιοποικιλότητας θα είναι μη αναστρέψιμη».

Επιπρόσθετα, τονίζει για ακόμα μια φορά ότι «η διαβίωση άγριων ζώων σε κλουβιά και περιορισμένους χώρους συνιστά κακοποίηση τους και σίγουρα δεν προάγει σωστή παιδεία προς τα παιδιά μας».