Πολιτική


Θα υποβληθεί βέτο για τη συνάντηση της Βάρνας; - Στο επίκεντρο η στάση της Τουρκίας
Θα υποβληθεί βέτο για τη συνάντηση της Βάρνας; - Στο επίκεντρο η στάση της Τουρκίας

Το βλέμμα της Λευκωσίας είναι στραμμένο   στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 22-23 Μαρτίου εκεί όπου θα αξιολογηθούν οι προϋποθέσεις για τη σύγκλιση της  Ευρωτουρκικής συνάντησης  στη Βάρνα.

Διαβάστε επίσης: 

Σε δηλώσεις του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου , σημείωσε ότι «δεν υπάρχει ακριβώς δυνατότητα υποβολής βέτο στη διεξαγωγή της συνάντησης Αγκυρας-Βρυξελλών στη Βάρνα στις 26 Μαρτίου, τονίζοντας πως  η τελική απόφαση θα ληφθεί στη βάση της αλληλεγγύης των Ευρωπαίων εταίρων της Κύπρου όπως έχουν ήδη εκφραστεί.

Όπως διευκρίνισε στο κρατικό κανάλι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος όλα όσα δείχνει η Τουρκία, , θα εκτιμηθούν για τις αποφάσεις, λέγοντας παράλληλα ότι υπάρχει συνεννόηση σε άριστο βαθμό με την Αθήνα και αναμονή αν θα υπάρξει αλλαγή στην Τουρκική στάση.

Και να γίνει η συνάντηση στη Βάρνα, είπε ο Πρόδρομος Προδρόμου, θα τεθεί όλη η ατζέντα των Ευρωτουρκικών σχέσεων και οι υποχρεώσεις της Τουρκίας.  

Σχολιάζοντας  τις χθεσινές δηλώσεις της Καγκελλαρίου Μέρκελ ότι η Τουρκία έχει την ευθύνη για την κατάσταση στο Κυπριακό, ο κ. Προδρόμου σημείωσε  ότι κύριος στόχος του Προέδρου Αναστασιάδη δεν είναι να δυσκολευτεί η Τουρκία αλλά να βρεθεί διέξοδος για να αρχίσει ουσιαστική διαπραγμάτευση.

Top News