Κόσμος


«Θέλουν να μας εκφοβίσουν» -Στην αντεπίθεση οι γιατροί μετά τον  έλεγχο της ΕΠΑ
«Θέλουν να μας εκφοβίσουν» -Στην αντεπίθεση οι γιατροί μετά τον  έλεγχο της ΕΠΑ

Στη δημόσια αντιπαράθεση που ξέσπασε μετά τον έλεγχο που πραγματοποίησε στα γραφεία του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου και η οποία προκάλεσε την έντονη αντίδραση των γιατρών τοποθετήθηκε η Πρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού Λουκία Χριστοδούλου.

Όπως είπε η κυρία Χριστοδούλου, μιλώντας στο OMEGA και στην εκπομπή ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΡΑ, « Η επιτροπή είναι ανεξάρτητο όργανο και λαμβάνει αποφάσεις με τα στοιχεία που έχει στη βάση των προνοιών του νόμου».

Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΠΑ, η απόφαση να ξεκινήσει ο έλεγχος λήφθηκε με βάση τα στοιχεία που μαζεύτηκαν.

«Δεν  είναι μετά από καταγγελίες που γίνεται  η έρευνα αλλά μετά από εναύσματα όπως είναι τα δημοσιεύματα και οι δηλώσεις είπε χαρακτηριστικά».

Η κυρία Χριστοδούλου επισήμανε επίσης ότι «όλες οι κινήσεις γίνονται στο πλαίσιο του νόμου περί προστασίας του ανταγωνισμού που λέει ξεκάθαρα πως απαγορεύονται αποφάσεις από εταιρίες που στρέφονται εναντίον του ανταγωνισμού.

Όπως είπε και ο Ιατρικός Σύλλογος εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία με βάση την νομολογία  

Άκαιρη η έρευνα φωνάζει ο ΠΙΣ

Έντονα αντέδρασε ο ΠΙΣ στις ενέργειες της ΕΠΑ.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου ο οποίος μιλώντας επίσης  στο OMEGA και στην εκπομπή ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΡΑ,  διερωτήθηκε « με ποια αφορμή η Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού ελέγχει το Παγκύπριο Σύλλογο που εκπροσωπεί τους γιατρούς και πήρε ένα ομόφωνο ψήφισμα από την γενική του συνέλευση».

 «Πού ήταν τέσσερεις μήνες η επιτροπή να μας ελέγξει», διερωτήθηκε ο κ. Αρμεύτης ο οποίος υποστήριξε πως «η  προσπάθεια της ΕΠΑ είναι άκαιρη και περνά μηνύματα εκφοβισμού που δεν μας αγγίζουν καθόλου».

Στο πλευρό του ΠΙΣ ο Υπουργός υγείας

Πάντως με ανάρτηση του στο διαδίκτυο ο Υπουργός Υγείας τάχθηκε επί της ουσίας στο πλευρό του ΠΙΣ στο θέρμα του ελέγχου, παρά όπως είπε τις διαφωνίες του με τον ΠΙΣ.

 

 

Top News