Πολιτική


Θετικά εντυπωσιακή εξέλιξη η συμφωνία ΗΠΑ – Β. Κορέας, λέει η Λευκωσία
Θετικά εντυπωσιακή εξέλιξη η συμφωνία ΗΠΑ – Β. Κορέας, λέει η Λευκωσία

Για μια θετικά εντυπωσιακή εξέλιξη έκανε λόγο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, κληθείς να σχολιάσει τη συμφωνία που επιτεύχθηκε ανάμεσα σε ΗΠΑ και Βόρεια Κορέα.

«Πρόκειται για μια θετικά εντυπωσιακή εξέλιξη. Μακάρι αυτό το χρονίζον πρόβλημα με την Κορέα και τα ζητήματα της ανάπτυξης και διασποράς των πυρηνικών όπλων να φτάσουν σε ένα τέρμα», σημείωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Προεδρικό Μέγαρο.

Πρόσθεσε ότι η Κύπρος έχει ενδιαφέρον να υπάρχει ένα όσο το δυνατόν γίνεται πιο σταθερό διεθνές περιβάλλον, διότι οι αναταράξεις που παρατηρούνται τελευταίως, αλλά και ανησυχητικά φαινόμενα, όπως η ένταση ανάμεσα στην ΕΕ και ΗΠΑ, σίγουρα δεν είναι επωφελείς ιδιαίτερα για μικρές χώρες όπως είναι η Κυπριακή Δημοκρατία.

Είπε επίσης ότι η Κυβέρνηση παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις και κινείται στη γραμμή πλεύσης που χαράζεται από όλους τους εταίρους της στην ΕΕ.

Πρόσθεσε ότι η βελτίωση των διεθνών σχέσεων, η αποφυγή κλίματος εντάσεων και συγκρούσεων είναι προς όφελος όλου του κόσμου και μπορεί να αποβεί χρήσιμη και για την περίπτωση της Κύπρου, για να υπάρξει το ενδιαφέρον που αναζητεί η Κυβέρνηση για τη λύση του Κυπριακού και για να πειστεί η Τουρκία να κάνει ουσιαστικές διαπραγματεύσεις.