Πολιτική


Τι αναφέρει ο ΚΕ για το θέμα του Υπουργείου Οικονομικών
Τι αναφέρει ο ΚΕ για το θέμα του Υπουργείου Οικονομικών

Σύντομα αναμένεται σύγκληση του Συμβουλίου Αρχηγών με θέμα το Κυπριακό και ακολούθως ο Πρόεδρος θα προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες, είπε την Παρασκευή ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.  
 
Ερωτηθείς στο Προεδρικό Μέγαρο ποια αναμένεται να είναι τα επόμενα βήματα σε ό,τι αφορά το Κυπριακό και αν ο Πρόεδρος θα μιλήσει με τον Τ/κ ηγέτη κ. Ακιντζί ή αν πρέπει να προηγηθεί κάτι άλλο πρώτα, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «και το Κυπριακό και άλλες πολύ συγκεκριμένες προτεραιότητες που αφορούν τις πρώτες ενέργειες του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι αυτά που τον απασχολούν αυτή τη στιγμή που μιλάμε».
 
« Εκεί επικεντρώνεται η προσοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας, είτε αφορά το Κυπριακό είτε θέματα που απασχολούν ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Και αυτά είναι θέματα για τα οποία το αμέσως επόμενο διάστημα, και με την επαναλειτουργία της Βουλής, θα υπάρξουν συγκεκριμένες ενέργειες από μέρους της εκτελεστικής εξουσίας» είπε.  
Για το Κυπριακό, σημείωσε ότι αναμένεται σύντομα η σύγκληση του Συμβουλίου Αρχηγών και ακολούθως ο Πρόεδρος θα προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες.
 
Εξάλλου, ερωτηθείς αν υπάρχει κάποια δυστοκία στο Υπουργείο Οικονομικών σε σχέση με το θέμα σύνθεσης του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, ο Εκπρόσωπος είπε ότι  «σε καμία απολύτως περίπτωση» και πρόσθεσε πως ο  Πρόεδρος θα πρέπει πρώτα να δει όλα τα μέλη του νυν Υπουργικού Συμβουλίου και ακολούθως θα πάρει τις αποφάσεις του.
 
«Να κάνουμε υπομονή. Είναι συνταγματικό δικαίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας και όταν υπάρξουν αποφάσεις θα ανακοινωθούν», είπε.
 Απαντώντας σε άλλη ερώτηση είπε ότι ο Πρόεδρος ενδεχομένως θα ανακοινώσει την ερχόμενη βδομάδα τις αποφάσεις του.
 
«Ενδεχομένως να είναι έτοιμος την ερχόμενη βδομάδα, αλλά αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για συγκεκριμένη ημερομηνία», είπε.
 
Σε ερώτηση αν ο Πρόεδρος θα προχωρήσει σε σύσταση Υπουργικού Συμβουλίου ευρείας αποδοχής, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «ο στόχος είναι (η σύσταση Υπουργικού Συμβουλίου) ευρύτερης κοινωνικής αποδοχής – αυτό είναι και το ξεκάθαρο μήνυμα των εκλογών. Από κει και πέρα ισχύουν όσα έχω προαναφέρει. Όταν ο Πρόεδρος λάβει τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν».