Το KES College δίνει το παρών του
Το KES College δίνει το παρών του

Το Σάββατο 12 Μαΐου 2018, η Σχολή Περιβαλλοντικών Σπουδών του KES College συμμετείχε στο “Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης Λευκωσίας 2018” που διοργάνωσε για 8η χρονιά η Green Dot Κύπρου. Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Ακρόπολης από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 8:00 το βράδυ και είχε ενημερωτικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα.

Το KES College ενημέρωνε το κοινό για τα τέσσερα (4) Προγράμματα Σπουδών  «Κηποτεχνία», «Κηποτεχνία και Σχεδιασμός Κήπου», «Τεχνικός Παραγωγής Βιολογικών Προϊόντων», «Τεχνικός Περιβαλλοντικής Διαχείρισης» που προσφέρει. Επίσης, ενημέρωνε μικρούς και μεγάλους για τη μέθοδο κομποστοποίησης, ενός τρόπου ανακύκλωσης των οικιακών απορριμμάτων, έδιδε συμβουλές για ένα όμορφο κήπο προσφέροντας βιολογικούς και συμβατικούς σπόρους και κερνούσε βιολογικά προϊόντα, όπως ντοματίνια cherry,  ψωμί με λάδι και ρίγανη που προσφέρθηκαν  από τους συνεργάτες του, RIVERLAND και CYPRUS AGRO INDUSTRY CENTER, τα οποία ενθουσίασαν με τη γεύση τους.

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν πολλοί ιδιωτικοί και κυβερνητικοί οργανισμοί οι οποίοι ενημέρωσαν το κοινό για ποικίλα θέματα που σχετίζονται με το περιβάλλον και επίσης, διασκέδασαν τα παιδιά με εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά παιχνίδια.

Το Φεστιβάλ είχε πολύ μεγάλη ανταπόκριση δίνοντας ελπίδα για ένα καλύτερο και πιο φιλικό προς το περιβάλλον μέλλον! Η προβολή της ανακύκλωσης ως αναπόσπαστο κομμάτι του ΕΥ ΖΗΝ και της καλής ποιότητας ζωής υπήρξε ο πρωταρχικός στόχος του Φεστιβάλ!  

Για περισσότερες πληροφορίες για τις «Πράσινες» Σπουδές στο KES College μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 22875737 ή να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Κολλεγίου στο www.kescollege.ac.cy