​Το νερό της Τουρκίας

ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ θεωρεί ο Άριστος Μιχαηλίδης του «Φιλελεύθερου» τη θέση που ανέπτυξα σε άρθρο μου πριν από δώδεκα μέρες (25.8.2018) για την αγορά νερού από τα κατεχόμενα. Δικαίωμά του. Αν όμως έχει δίκαιο, σημαίνει πως όλοι οι Κύπριοι, συμπεριλαμβανομένου και του ιδίου, είναι προδότες. Είμαστε όλοι προδότες.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ σε συντομία τι έγραψα: Από τη στιγμή που αν συνεχιστεί και φέτος ανομβρία αυτή θα καταστρέψει ολοκληρωτικά τη γεωργο-κτηνοτροφία μας και θα μετατρέψει την Κύπρο σε ένα ξερότοπο, ένα σεληνιακό τοπίο, μια καλή κίνηση θα ήταν να αγοράζαμε νερό από τους Τ/κυπρίους, οι οποίοι το έχουν άφθονο, αφού τους το στέλνει η Τουρκία.

Ο ΑΡΙΣΤΟΣ την επομένη (26.8.2018) διαφώνησε με τη θέση μου αυτή, και δικαιολογημένα αφού είναι γνωστές οι θέσεις του, όπως τις διατυπώνει σχεδόν καθημερινά στον «Φ»: Όχι επαφές με Τουρκοκύπριους, κυρίως όχι εμπορικές επαφές, να κλείσουν τα οδοφράγματα, αυτοί ποτζιεί τζι’ εμείς ποδά.

ΚΑΤΩ από το άρθρο του Άριστου δημοσιεύτηκαν αντιδράσεις αναγνωστών της εφημερίδας. Άλλες σε πολιτισμένη γλώσσα, άλλες σε χυδαία. Είχαν την ίδια θέση με τον συνάδελφο. Κάποιος έγραψε για «νερό της υπουδούλωσης», κάποιος άλλος με το ψευδώνυμο «Avatar» έγραψε: «Σύντομα θα μας πουν ότι πρέπει ν’ αγοράζουμε και ρεύμα από την Τουρκία μέσω του καλωδίου που βάζουν οι Τούρκοι αφού θα είναι πιο φθηνό…».

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ η θέση του «Avatar» και όλων των άλλων παρόμοιων «Avatar». Αλλά όλοι αυτοί οι πατριώτες ξεχνούν πως ήδη έχουμε συμφωνία με τα κατεχόμενα για αγορά ρεύματος εμείς από αυτούς όποτε το χρειαστούμε ή αυτοί από εμάς όποτε το χρειαστούν. Οι πατριώτες αυτοί ξεχνούν πως όταν το 2011 καταστράφηκε ο ηλεκτροπαραγωγός σταθμός της ΑΗΚ στο Βασιλικό, αγοράσαμε ρεύμα από τους Τ/κύπριους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και τους το πληρώσαμε με έγκριση όλων των κομμάτων, δεξιών, αριστερών, κεντρώων, ακραίων, πατριωτικών, προδοτών κοκ.

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΕΥΜΑ, στην πραγματικότητα ρεύμα της Τουρκίας, που έσωσε το 2011 την οικονομία μας από την καταστροφή. Γιατί αν δεν μας πουλούσε ρεύμα η Τουρκία, θα ερχόταν το μεγάλο κραχ της Κύπρου: Οι επιχειρήσεις θα παρέλυαν, τουρίστες ΔΕΝ θα είχαμε, ούτε ψυγεία, ούτε αυτοκίνητα, ούτε… Ναι, ούτε έαρκοντίσιον! Αλήθεια, θυμάστε τότε που αγριοφωνάζαμε και καταριόμασταν τους πάντες επειδή κατακαλόκαιρα δεν είχαμε ρεύμα για να ανάψουμε τα έαρκοντίσιον και να δροσιστούμε; Θυμάστε πως όταν άρχισε να μας πουλά ρεύμα η Τουρκία ανάβαμε κρυφά μέρα νύχτα τα έαρκοντίσιον και δροσιζόμασταν παρά τις δραματικές προειδοποιήσεις της ΑΗΚ να κάνουμε οικονομία; Και δροσίζονταν με το τουρκικό ρεύμα και όλοι οι «Avatar»; Οι οποίοι δεν αποκλείεται από μέσα τους να έστελναν συγχαρητήριες ευχές στην Τουρκία που μας έσωσε…

ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ τώρα γιατί λέω στον πρόλογο πως με την λογική του Άριστου και όλων των «Avatar» είμαστε όλοι προδότες; Αλλά μπροστά στη δροσιά του έαρκοντίσιον, που απολαμβάνουν και όλοι οι «Avatar», τι είναι μια προδοσία;

agathocleoust@gmail.com

Top News