Το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού κήρυξε την έναρξη της Εβδομάδας Εθελοντισμού
Το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού κήρυξε την έναρξη της Εβδομάδας Εθελοντισμού

Σε Δημοσιογραφική Διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ), στην παρουσία της επίτιμης Προέδρου του ΠΣΣΕ κας Άντρης Αναστασιάδου, η οποία απηύθυνε χαιρετισμό, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής κ. Σταύρος Ολύμπιος κήρυξε την έναρξη της Εβδομάδας Εθελοντισμού 2017  (1 - 8 Δεκεμβρίου) και ανακοίνωσε τις διάφορες δραστηριότητες και πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν κατά την Εβδομάδα όπως καταγράφονται στο Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων της Εβδομάδας.

Κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής διάσκεψης, μεταξύ άλλων, ο κ. Ολύμπιος, παρουσίασε 2 νέες πρωτοβουλίες του ΠΣΣΕ: τον «Κώδικα Χρηστής Διοίκησης Συμπεριφοράς και Δεοντολογίας για τις ΜΚΟ» και το Λεύκωμα του ΠΣΣΕ που εκδόθηκε με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 χρόνων από την ίδρυση του. Ο κ. Ολύμπιος, έκανε επίσης αναφορά στην  εκστρατεία «Υιοθετήστε» μια οικογένεια τα Χριστούγεννα η οποία υλοποιείται για 4η χρονιά από το ΠΣΣΕ και στο διαγωνισμό του προγράμματος «Νεολαία & Εθελοντισμός» ο οποίος επαναπροκηρύχθηκε το Σεπτέμβριο για το σχολικό έτος 2017 – 2018. Έγινε επίσης προκήρυξη του διαγωνισμού της Έκθεσης Ιδεών στα πλαίσια της Εβδομάδας Εθελοντισμού με θέμα: «Η συμβολή των εθελοντών νέων, για την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς».

Ο πρόεδρος του ΠΣΣΕ, παρουσίασε τα αποτελέσματα του περσινού διαγωνισμού του προγράμματος εθελοντικής εργασίας «Νεολαία και Εθελοντισμός»  2016 – 2017 τα οποία είναι: 1ο βραβείο εξίσου: Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων «Μιχάλης Κακογιάννης» - Λάρνακα, Αγγλική Σχολή Λευκωσίας, Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2ο βραβείο εξίσου: Περιφερειακό Γυμνάσιο Ακακίου,  Λύκειο Κύκκου Πάφου,  Λύκειο Κοκκινοχωρίων Φώτη Πίττα, 3ο βραβείο εξίσου: Β΄Δημοτικό Σχολείο Γεροσκήπου,   Γυμνάσιο Σταυρού, Έπαινοι: Δημοτικό Σχολείο Μαλούντας, Δ΄ Δημοτικό Σχολείο Λατσιών, ΚΒ΄ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού (Αγίου Γεωργίου Χαβούζας), The Grammar School. Τα βραβεία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που διακρίνονται στο διαγωνισμό, τα αθλοθετεί κατά παράδοση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και θα επιδοθούν στη δεξίωση προς τιμή των εθελοντών στο Προεδρικό Μέγαρο στις 4 Δεκεμβρίου.

Στο πλαίσιο της διάσκεψης, υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Επιτρόπου Περιβάλλοντος και του ΠΣΣΕ με σκοπό να εφαρμόσουν ένα κοινό πρόγραμμα δράσης σε περιβαλλοντικά θέματα με τη συμβολή του εθελοντικού τομέα.

Επισυνάπτουμε όλο το σχετικό έντυπο, ηλεκτρονικό και φωτογραφικό υλικό της Διάσκεψης, το οποίο παρακαλούμε όπως αξιοποιήσετε για προβολή της Δημοσιογραφικής Διάσκεψης και της Εβδομάδας Εθελοντισμού:

  • Κύρια σημεία της ομιλίας  του Προέδρου του  ΠΣΣΕ κ. Σταύρου Ολύμπιου
  • Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του  ΠΣΣΕ και  των οργανώσεων μελών για την Εβδομάδα Εθελοντισμού 2017
  • Φωτογραφικό υλικό από τη Διάσκεψη Τύπου
  • Κώδικας Χρηστής Διοίκησης Συμπεριφοράς και Δεοντολογίας για τις ΜΚΟ
ethelontismos-3.jpg