Παραπολιτικά


Το παιδί δεν νοιάζεται
Το παιδί δεν νοιάζεται

Νέο μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε ο Πάνος Καμμένος, επιμένων με υψηλούς τόνους στη ρητορική του. «Εμείς δεν επιθυμούμε τον πόλεμο, κάνουμε τα πάντα για να έχουμε την ειρήνη, αλλά στέλνουμε και ένα μήνυμα απόλυτα σαφές προς τους πάντες: όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία, την εδαφική μας ακεραιότητα και το διεθνές δίκαιο, θα τον τσακίσουμε, θα τον συντρίψουμε» επανέλαβε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Εις απάντηση έσπευσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου: «Προειδοποιούμε την Ελλάδα. Έχετε ένα κακομαθημένο παιδί. Έτσι λένε τον Υπουργό Άμυνας, τον λένε ‘το κακομαθημένο μας παιδί’. Προσέχετε το κακομαθημένο σας παιδί για να μην ξεφύγει κανένα ατύχημα από τον έλεγχο των δυνάμεων ασφαλείας μας. Αυτό το υπενθυμίζουμε. Αυτή στην πραγματικότητα είναι μια πολύ φιλική προειδοποίηση».

Το παιδί ανταπάντησε: «Κύριε Τσαβούσογλου, σας ευχαριστώ για τις πρωτοχρονιάτικες απειλητικές σας δηλώσεις. Είναι το δώρο ότι κάνω καλά τη δουλειά μου, θα συνεχίσει η Ελλάδα το έργο αυτό επιδιώκοντας την Ειρήνη, υπερασπιζόμενη την Κυριαρχία της και χτίζοντας ισχυρές συμμαχίες. Δεν σας φοβάται κανείς πια».

Αλλά, ξέρετε τι είπε ο Αισχύλος; «Έσθ’ όπου το δεινόν εύ». Δηλαδή, «Υπάρχουν περιπτώσεις που ο φόβος είναι καλό πράγμα». Ο δε Άγγλος φιλόσοφος Φράνσις Μπράντλι (1846-1924) μας τα χαλάει τελείως: «O άνθρωπος που έπαψε να φοβάται, έπαψε να νοιάζεται».

Το δεν «νοιάζεται» το παιδί, είναι που μας ανησυχεί.

Top News