Αθλητικά


Το πιο κρίσιμο ντέρμπι μέχρι το επόμενο - Ανάλυση του Απόλλων-ΑΕΚ!
Το πιο κρίσιμο ντέρμπι μέχρι το επόμενο - Ανάλυση του Απόλλων-ΑΕΚ!

Η 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος περιλαμβάνει το μεγάλο ντέρμπι που θα γίνει στην Λεμεσό ανάμεσα στον Απόλλωνα και την ΑΕΚ. Και οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη για να μην χάσουν την επαφή τους με την κορυφή. 

Ο προπονητής- αναλυτής Δημήτρης Δημητρίου μας αποκωδικοποίησε το προφίλ του ντέρμπι.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ 

Ο Απόλλωνας μετά από την ήττα από τον ΑΠΟΕΛ στο ντέρμπι του Τσιρειου Σταδιου, επανήλθε στις νίκες κερδίζοντας την ομάδα της Δόξας με 2-0.

Η αντίδραση που έδειξε η ομάδα στον αγώνα με τη Δόξα προερχόμενη από τη πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα ήταν πολύ θετική κυρίως στο Β ημίχρονο οπού η ομάδα παρουσίασε πολύ κάλο ποδόσφαιρο.

Στον αγώνα της Κυριακής απέναντι στην ΑΕΚ ο Απόλλωνας θέλει να συνεχίσει τις νίκες ούτως ώστε να μείνει κοντά στη κορυφή και ταυτόχρονα να αυξήσει τη διάφορα από τον αντίπαλο του. Έχοντας όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεση του ο Σούφρωνες Αυγουστή αναμένουμε να δούμε αν θα παρατάξει την ομάδα του με 1 η 2 επιθετικούς.

Είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο αναμένεται να δούμε τον Απόλλωνα να αναπτύσσεται από τα πλάγια και να είναι πολύ σφιχτός στον άξονα. Άρα θα δούμε παλι τη μπάλα να πηγαίνει στα αντίπαλα καρέ με δυνατές συρτές μπαλιές ως αποτέλεσμα σωστής ανάπτυξης.

ΑΕΚ

Η ΑΕΚ είναι μια πολύ ποιοτική ομάδα με σωστό τακτικό προσανατολισμό.

Σίγουρα το παιχνίδι της Κυριακής είναι πολύ σημαντικό. Η διάφορα των 5 βαθμών που χωρίζουν την ομάδα από τη κορυφή της βαθμολογίας της επιτρέπει να προσδοκά ότι σε περίπτωση που κερδίσει όλα τα παιχνίδια μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου θα κόψει πρώτη το νήμα.

Με τη προσθήκη του Γιαννου στην επιθετική γραμμή, η ομάδα έχει αρκετούς πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές σε αυτή τη θέση.

Στο παιγνίδι της Κυριακής αναμένεται ο κύριος Ιδιακεθ να επαναφέρει το σύστημα 3-5-2. Σε τέτοια περίπτωση θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα η μάχη στα άκρα οπού τα full back της ΑΕΚ θα έχουν να αντιμετωπίσουν τους 2 παίκτες γραμμής του Απόλλωνα.

Επίσης ενδιαφέρουσα θα είναι και η μάχη στον άξονα οπού οι εργάτες ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα θα έχουν να αντιμετωπίσουν τους πολύ ποιοτικούς της ΑΕΚ. Είναι μια αμφίρροπη μονομαχία οπού θα υπερισχύσει το πάθος, η δύναμη  και θέληση. Επίσης η σωστή και έξυπνη τακτική.

Δημήτρης Δημητρίου

Προπονητής- αναλυτής Ποδοσφαίρου