Κύπρος


Το πράσινο φως ανάβει η Βουλή στην Σχολή Επιμόρφωσης Οδηγών – Ποιους θα αφορά;
Το πράσινο φως ανάβει η Βουλή στην Σχολή Επιμόρφωσης Οδηγών – Ποιους θα αφορά;

Το πράσινο φως αναμένεται να ανάψει ομόφωνα η Ολομέλεια της Βουλής αύριο, Παρασκευή, για νομοσχέδιο που προνοεί την ίδρυση Σχολής Επιμόρφωσης Οδηγών και αφορά ειδικότερα τους παραβάτες οδηγούς.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών Γεώργιος Προκοπίου ανέφερε ότι πρόκειται για εξειδικευμένες σειρές μαθημάτων, ο οποίες θα λειτουργούν υπό την ευθύνη του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης.

Σύμφωνα με τον ίδιο το νομοσχέδιο αφορά συγκεκριμένα άτομα τα οποία θα διατάσσονται από το δικαστήριο να παρακολουθήσουν τα μαθήματα μετά από καταδίκη για τροχαία αδικήματα, άτομα τα οποία έχουν στερηθεί την άδεια οδήγησής τους για τρεις μήνες και άνω, άτομα τα οποία έχουν συμπληρώσει 12 βαθμούς ποινής και μετά από ένα χρόνο συγκεντρώνουν και πάλι 12 βαθμούς ποινής, καθώς και άτομα τα οποία έχουν συμπληρώσει 10 βαθμούς ποινής και επιλέγουν αυτόβουλα να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

Ο κ. Προκοπίου ανέφερε επίσης ότι τα μαθήματα θα είναι απογευματινής φοίτησης και το κόστος τους δεν θα είναι αποτρεπτικό.

Σε αρχικό στάδιο η Σχολή θα λειτουργήσει στη Λευκωσία και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες επαρχίες, αφού διαπιστωθούν και οι ακριβείς ανάγκες.

Top News