Πολιτική


Το προφίλ της Ρόζμαρι ΝτιΚάρλο – Έμπειρη Αμερικανίδα διπλωμάτης
Το προφίλ της Ρόζμαρι ΝτιΚάρλο – Έμπειρη Αμερικανίδα διπλωμάτης

Στη  Ρόζμαρι Ντικάρλο φαίνεται ότι θα αναθέσει  ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ τον ρόλο της προσωρινής Εδικής Αντιπροσώπου για το Κυπριακό σε μια προσπάθεια να διερευνήσει τις προθέσεις αλλά και να έρθει σε επαφές τόσο με τους δυο ηγέτες όσο και με όλους τους εμπλεκόμενους.

Η 71χρονη Ρόζμαρι Ντικάρλο μετρά  πάνω από 35 χρόνια εμπειρίας σε δημόσιες υπηρεσίες και ακαδημαϊκούς κύκλους.

Η  Ντικάρλο υπηρέτησε στο Υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και μεταξύ άλλων διετέλεσε Αναπληρώτρια  Μόνιμη  Αντιπρόσωπος στα Ηνωμένα Έθνη με το βαθμό και το καθεστώς του Ειδικού Απεσταλμένου για διπλωματικές υποθέσεις, εκπροσωπώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες στο Συμβούλιο Ασφαλείας, στη Γενική Συνέλευση και σε άλλες υπηρεσίες του ΟΗΕ.

Μεταξύ των προηγούμενων καθηκόντων της, υπήρξε Βοηθός Υφυπουργός Ευρωπαϊκών και Ευρασιατικών Υποθέσεων και Διευθυντής για τα Ηνωμένα Έθνη στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας στην Ουάσινγκτον.

Η Ρόζμαρι ΝτιΚάρλο αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Brown με πτυχίο B.A., M.A. και Ph.D. στη συγκριτική λογοτεχνία, καθώς και στις σλαβικές γλώσσες και λογοτεχνία. Μιλάει γαλλικά και ρωσικά.