Αστυνομικά


Το σκάφανδρο που θα χρησιμοποιήσουν οι αρχές στη λίμνη Mεμί και οι δυνατότητες που παρέχει
Το σκάφανδρο που θα χρησιμοποιήσουν οι αρχές στη λίμνη Mεμί  και οι δυνατότητες που παρέχει

Προετοιμάζουν το plan B  για νέο κύκλο ερευνών στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο οι αρχές, το οποίο περιλαμβάνει τη χρήση σκάφανδρου.

Οι έρευνες στη λίμνη Μεμί με τη χρήση ρομποτικής κάμερας τις προηγούμενες μέρες δεν έφεραν κάποιο απτό αποτέλεσμα και πλέον οι αρχές επιστρατεύουν σκάφανδρο σε μια προσπάθεια να  οδηγηθούν σε ένα ασφαλές συμπέρασμα για το κατά πόσο οι ισχυρισμοί του 35χρονου στρατιωτικού ότι άφησε το σωματάκι της 6χρονης Σιέρα στο σημείο της λίμνης.

Το σκάφανδρο

Tο σκάφανδρο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά την δεκαετία του 1860 και αποτελούνταν από  ολόσωμη στολή με χάλκινη περικεφαλαία, θώρακα, παπούτσια και βαρίδια στο στήθος. Με το σκάφανδρο μπορούσε ένας δύτης να παραμείνει περισσότερη ώρα στο βυθό αφού με μια χειροκίνητη αεραντλία, με έμβολα, του έστελναν μέσω ενός σωλήνα, που ονομαζόταν μαρκούτσι, αέρα στην περικεφαλαία.

Σύμφωνα με τα όσα εξήγησαν οι ειδικοί το σκάφανδρο δίνει περισσότερες δυνατότητες στη διερεύνηση της λίμνης, καθώς  επιτρέπει στο δύτη – χειριστή  να κατεβεί πιο βαθιά και να παραμένει στο βυθό περισσότερη ώρα. Έχει τη δυνάτοτητα επικοινωνίας με άτομα που θα βρίσκονται στην επιφάνεια, γεγονός που θα βοηθήσει στην άμεση ενημέρωση τους για την πορεία των ερευνών στον βυθό.

 

 

Top News