Κύπρος


Χαοτική κατάσταση προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα- Πολίτες διέτρεξαν άμεσο κίνδυνο
Χαοτική κατάσταση προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα- Πολίτες διέτρεξαν άμεσο κίνδυνο

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν κυρίως τη Λευκωσία και τη Λεμεσό κατά την διάρκεια της νύχτας.

Στη Λευκωσία πολίτες διέτρεξαν άμεσο κίνδυνο καθώς εγκλωβίστηκαν στα πλημμυρισμένα οχήματα τους και απεγκλωβίστηκαν απο την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Δρόμοι που πλημμύρισαν κατέστησαν αδιάβατοι και έκλεισαν για την τροχαία κίνηση, ενώ η πυροσβεστική υπηρεσία βρίσκεται επί ποδός για να ανταποκριθεί στις δεκάδες κλήσεις που δέχτηκε για άντληση νερών απο πλημμυρισμένα σπίτια και υπόγεια κατοικιών. Στη Λεμεσό οι σφοδροί άνεμοι απέκοψαν δέντρα τα οποία προκάλεσαν προβλήματα σε κύριες οδικές αρτηρίες.

Σε αρκετές περιοχές το οδόστρωμα είναι ολισθηρό με λάσπες και η Αστυνομία προτρέπει τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Στην επαρχία Λεμεσού, οι δρόμοι Παλώδειας – Αγρού, Αγίας Παρασκευής – Αγρού και Λάνειας – Τριμίκλινης, έχουν καταστεί επικίνδυνοι λόγω ολισθηρότητας και κατολισθήσεων όγκων χώματος.

Προβλήματα και στο κτίριο της Βουλής των Αντιπροσώπων, όπου πλημμύρισαν αίθουσες, προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Για εικόνες ντροπής στη Βουλή, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της Λουκάς Φουρλάς, μιλώντας στην εκπομπή του OMEGA, "ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΡΑ".  Έκανε λόγο για ένα πεπαλαιωμένο κτήριο και για ανάγκη ανέγερσης νέου κτηρίου.

Απροσπελαστοι κάποιοι δρόμοι από χαλάζι και λάσπες στα προάστια της Λευκωσίας pic.twitter.com/kg3UFGEkUE

Top News