Σάββατο 6 Ιουνίου 2020 LIVE MASTER CHEF 2020 | 18:00 ΣΥΝΤΟΜΟ ΔΕΛΤΙΟ LIVE

Χρήσιμες συμβουλές για ασφαλή οδήγηση – Αναμένεται αυξημένη τροχαία κίνηση

Ιδαίτερη προσοχή συστήνεται σε όλους όσοι θα διακινηθούν στο οδικό δίκτυο το απόγευμα της Δευτέρας, αφού αναμένεται να υπάρξει αυξημένη τροχαία κίνηση στους δρόμους κατά την επιστροφή στις αστικές περιοχές, όσων πέρασαν το τριήμερο του Κατακλυσμού στα παράλια και ορεινά.

Σε περίπτωση που σημειωθούν εκ νέου τοπικές βροχοπτώσεις σε διάφορες περιοχές, οι δρόμοι ενδεχομένως να καταστούν ολισθηροί και η ορατότητα στους δρόμους να είναι μειωμένη, με αποτέλεσμα ο κίνδυνος πρόκλησης τροχαίων δυστυχημάτων να είναι αυξημένος.

Για την ομαλή επιστροφή μας στις πόλεις και κοινότητες μας και για σκοπούς πρόληψης των τροχαίων δυστυχημάτων, παρατίθενται πιο κάτω χρήσιμες συμβουλές για ασφαλή οδήγηση σε συνθήκες πυκνής τροχαίας κίνησης και σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες:

Πυκνή τροχαία κίνηση:

Σε περίπτωση πυκνής τροχαίας κυκλοφορίας, για περισσότερη ασφάλεια αφήνουμε μεταξύ του οχήματός μας και εκείνου που προηγείται, μια σημαντική απόσταση ασφαλείας, ακόμα και όταν η ταχύτητα με την οποία κινούνται τα οχήματα είναι χαμηλή.

Η απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα, πρέπει να είναι επαρκής για να αντιδράσουμε έγκαιρα σε απρόβλεπτους κινδύνους, όπως ξαφνική επιβράδυνση των προπορευόμενων οχημάτων.

Στον αυτοκινητόδρομο, επειδή τα όρια ταχύτητας είναι μεγαλύτερα, η απόσταση ασφαλείας πρέπει να είναι σημαντικά μεγαλύτερη από αυτήν που χρειάζεται στο λοιπό οδικό δίκτυο.

Εάν φθάσουμε σε σημείο όπου η ταχύτητα των οχημάτων που προπορεύονται μειώνεται απότομα, τότε αφού ελαττώσουμε ταχύτητα με ασφάλεια, ανάβουμε τα φώτα κινδύνου για να προκαλέσουμε την προσοχή και εγρήγορση των οδηγών που μας ακολουθούν.

Αποφεύγουμε τη χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, αφού αυτό αποσπά την προσοχή μας και αυξάνονται οι πιθανότητες να εμπλακούμε σε τροχαία σύγκρουση.

Όπως οφείλουμε να πράττουμε πάντοτε, τηρούμε τα καθορισμένα όρια ταχύτητας και συμμορφωνόμαστε στα σήματα τροχαίας και στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Οδική βοήθεια:

Σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος ή εάν παραστεί ανάγκη για βοήθεια, μπορούμε να επικοινωνήσουμε με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460.

Δυσμενείς καιρικές συνθήκες:

Κατά τη διάρκεια βροχόπτωσης, λόγω της ολισθηρότητας του βρεγμένου οδοστρώματος, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος πλαγιολίσθησης του οχήματος μας.

Περαιτέρω, σε έκτακτες περιπτώσεις, όπου χρειάζεται να σταματήσουμε το όχημα μας ή να ελαττώσουμε άμεσα ταχύτητα, οι αποστάσεις ακινητοποίησης ή επιβράνδυσης του οχήματος αυξάνονται λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου.

Σε περιοχές όπου σημειώνεται βροχή, πρέπει να μειώσουμε προληπτικά την ταχύτητα με την οποία κινούμαστε και να τηρούμε μεγαλύτερες αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα.

Σε διάφορα σημεία στο δρόμο ενδεχομένως να συσσωρευτεί ποσότητα νερού και να υπάρχει κίνδυνος υδρολίσθησης και πλαγιολίσθησης του οχήματος μας. Αποφεύγουμε να κινηθούμε σε τέτοια σημεία ή εάν δεν υπάρχει ευχέρεια να τα αποφύγουμε, οδηγούμε το όχημα μας με πολύ χαμηλή ταχύτητα.

Σε περίπτωση δυνατής βροχής, όπου επηρεάζεται αρνητικά η ορατότητα για τους διερχόμενους οδηγούς, ανάβουμε τα φώτα πορείας του οχήματος μας ώστε να είμαστε ευδιάκριτοι στο δρόμο.

Εάν η βροχή μας υποχρεώνει να χρησιμοποιήσουμε τους υαλοκαθαριστήρες του οχήματος, αυτό θα πρέπει να θεωρείται ως ένδειξη ότι πρέπει να μειώσουμε την ταχύτητα μας, τουλάχιστον κατά 20 χιλιόμετρα κάτω από το επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας.

Σε περιοχές όπου πιθανόν να πνέουν ισχυροί άνεμοι, είναι ασφαλέστερο να ελαττώσουμε ταχύτητα, αφού υπάρχει ο κίνδυνος εκτροπής του οχήματός μας από την πορεία του από κάποιο ξαφνικό, δυνατό και στιγμιαίο ρεύμα ανέμου.

LIVE
LIVE

16:55 Κύπρος

Ένας θάνατος και μηδέν κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στην Κύπρο

16:41 Κόσμος

Ένα γαμήλιο πάρτι πυροδότησε νέα αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στο Ιράν

16:26 Κύπρος

Αυτά θα είναι τα μέτρα προφύλαξης κατά του COVID 19 στα γυμναστήρια

16:16 Υγεία

Κορωνοϊός: Το «αθώο» σύμπτωμα που έχει ο ένας στους δύο - Tι δείχνει νέα έρευνα

15:59 Κύπρος

Δεν ξέχασαν τις εξετάσεις ανά τετράμηνο οι μαθητές – Ζητούν εκ νέου κατάργηση τους

16:55 Αθλητικά

Ξάνθη – Ατρόμητος: Δύσκολα και την επόμενη εβδομάδα

15:36 Οικονομία

Πέρσι έφθασαν πέραν των 3 εκατομμυρίων τουριστών στην Κύπρο – « Δεν περιμένουμε κέρδος, αυτό το καλοκαίρι»

15:20 Κύπρος

Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση «ΝΙΚΗΤΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ», της Εθνικής Φρουράς (ΒΙΝΤΕΟ )

15:05 Κύπρος

H «ακτινογραφία» του COVID 19 στην Κύπρο – Η πορεία του ιού όπως καταγράφεται από τους ειδικούς

14:48 Υγεία

Προειδοποιήσεις για νέο κύμα κορωνοϊού - «Υπάρχουν πολλές κρυφές εστίες»

14:28 Κύπρος

Θετική απάντηση από την 'κυβέρνηση' για διελεύσεις αναμένουν οι Τ/κ εργαζόμενοι στις ελεύθερες περιοχές

16:10 Αθλητικά

ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ

14:20 Ελλάδα

Τσίπρας: Την ύφεση την έφερε ο κ. Μητσοτάκης πριν από την πανδημία

14:18 Ελλάδα

Δένδιας: H Ελλάδα πάντα θα υπερασπίζεται αποτελεσματικά και με αυτοπεποίθηση την εδαφική της ακεραιότητα

13:53 Ελλάδα

Θλίψη στην Ελλάδα: Έφυγε από τη ζωή η 27χρονη που είχε πέσει σε κώμα αφού γέννησε

13:43 Lifestyle

Πάνος Ιωαννίδης: Απάντησε εάν θα υπάρξει και MasterChef 5 - VIDEO

13:31 Πολιτική

Ακάρ: Στόχος να λύσουμε το Κυπριακό - Αν χρειαστεί οι ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες

16:10 Αθλητικά

ΜΠΟΡΕΙ;

13:22 Κύπρος

Με αυτές τις πτήσεις θα κάνει «ποδαρικό» το αεροδρόμιο Λάρνακας την ερχόμενη Τρίτη

12:57 Αστυνομικά

Συμπλοκές Στασικράτους: Σύλληψη πέντε προσώπων - Η κατάσταση υγείας των δύο τραυματιών

Όλη η ενημέρωση σε ένα App