Αστυνομικά


Χτυπούν ανήλικους τα κυκλώματα ναρκωτικών – Πως δρα η Αστυνομία
Χτυπούν ανήλικους τα κυκλώματα ναρκωτικών – Πως δρα η Αστυνομία

Στόχο τους ανήλικους και νεαρά πρόσωπα  φαίνεται ότι έχουν τα κυκλώματα των ναρκωτικών στην Κύπρο, όπως φαίνεται μέσα και από στατιστικά στοιχεία.Μάλιστα φαίνεται ότι οι νέοι άνθρωποι καταφεύγουν πιο συχνά στα ναρκωτικά παρά στο αλκοόλ.

Μιλώντας στο TVOne  και στην εκπομπή «Πρωινά Νέα» ο υποδιοικητής της ΥΚΑΝ Στέλιος Σεργίδης, σημείωσε ότι το φαινόμενο είναι ανησυχητικό τονίζοντας ότι μέσα από την πανευρωπαϊκή έρευνα φαίνεται ότι υπάρχει αύξηση στα κορίτσια που δοκιμάζουν ναρκωτικές ουσίες. 

Ακολούθως ο κ. Σεργίδης  και κληθείς να σχολιάσει περιστατικά με ναρκωτικά στα σχολεία, ανέφερε ότι υπάρχει πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Υπ. Παιδείας και των θεραπευτικών προγραμμάτων καθώς όπως σημείωσε σκοπός είναι να θεραπευτεί το παιδί. Όσον αφορά διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο τότε παρεμβαίνει η ΥΚΑΝ σημείωσε ο Σεργίδης. 

Πάντως ο υποδιοικητής της ΥΚΑΝ  χαρακτήρισε ως  πολύ σημαντικό το ρόλο των γονέων και της οικογένειας όσον αφορά την πρόληψη, λέγοντας ότι ζούμε σε μια δύσκολη περίοδο και τόνισε της σημασία της επικοινωνίας ανάμεσα σε γονείς και παιδί.