Κύπρος, Agora


Χωρίς δισταγμό οι αγορές για το κυπριακό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Οι τιμές, τα ωράρια και τι να προσέξει ο Κύπριος καταναλωτής
Χωρίς δισταγμό οι αγορές για το κυπριακό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Οι τιμές, τα ωράρια και τι να προσέξει ο Κύπριος καταναλωτής

Μέρες χαράς και γιορτής και ο κόσμος βρίσκεται από νωρίς στους δρόμους για να κάνει τα ψώνια για το  Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Μιλώντας στον Super Sport Fm και την εκπομπή «Καλημέρα με  Άποψη», ο Αντρέας Χατζηαδάμου Εκπρόσωπος Συνδέσμου Υπεραγορών, ανέφερε ότι οι τιμές των προϊόντων είναι πολύ καλύτερες συγκριτικά με πέρσι.

Η χθεσινή κίνηση της αγοράς ήταν πάρα πολύ μεγάλη, με τις τιμές να βρίσκονται σε εξαιρετικά επίπεδα, σε σύγκριση με πέρσι σε  όλες τι κατηγορίες τροφίμων, με τον κόσμο να μπορεί να ψωνίζει και  να κάνει τις αγορές του χωρίς δισταγμό, όπως δήλωσε ο κ. Χατζηαδάμου.

Η ψυχολογία των καταναλωτών είναι πολύ ανεβασμένη σε σύγκριση με τα τελευταία δύο χρόνια και μάλλον θα συνεχίσει να είναι. Όσον αφορά τα ωράρια των καταστημάτων αυτά θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι αργά το απόγευμα για τις επόμενες μέρες,  ενώ σήμερα θα κλείσουν λίγο  πιο νωρίς, καθώς και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Σε δήλωση του στην εκπομπή ο κ. Κώστας Λειβαδιώτης πρόεδρος του Συνδέσμου Κρεοπωλών, τόνισε ότι οι τιμές είναι οι καλύτερες της τελευταίας δεκαετίας, με το μικρό αρνάκι να έρχεται περίπου στα 8 με  9 ευρώ, ενώ το μεγάλο στα 7 , οι κατεψυγμένες γαλοπούλες ανέρχοντια  γύρω στα 4 ευρώ και οι φρέσκες στα 5, το αρνάκι μάλιστα βρίσκεται στην μισή τιμή όπως πριν 10 χρόνια, όπως ο ίδιος βεβαίωσε.

Όσον αφορά την αγορά κρέατος δεν υπάρχει κάτι που πρέπει να φοβάται ο καταναλωτής, καθώς υπάρχει πλήρης διαφάνεια, με ελεγμένα και ποιοτικά κρέατα.

Ο Κ. Μάριος Δρουσιώτης μέλος του Διοικητικού Συμβούλιου του Κυπριακού Συνδέσμου καταναλωτών , δήλωσε ότι υπάρχουν κάποιες βασικές προφυλάξεις τις οποίες ο καταναλωτής πρέπει να προσέξει, τονίζοντας την αγορά των παιχνιδιών καθώς έχουν την τιμητική τους αυτό τον καιρό.

Τρία πράγματα που μπορεί να προσέξει ο καταναλωτής ,είναι κυρίως τα παιχνίδια να έχουν την ένδειξη CE καθώς επιβεβαιώνει ότι έιναι  φτιαγμένο  με ευρωπαϊκές προδιαγραφές , παράλληλα σημαντικό είναι να υπάρχουν οι προειδοποιήσεις για την ασφαλή χρήση του στα ελληνικά , και τέλος η επιλογή των παιχνιδιών να είναι κατάλληλη για την ηλικία των παιδιών, όπως ανέφερε ο κ. Δρουσιώτης.

Οι τιμές βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο και φέτος , υπάρχει γενικά μια ευφορία που θα διευκολύνει την αγορά. Μάλιστα, όπως πρόσθεσε δεν υπήρξαν παράπονα όπως άλλες χρονιές, καθώς οι τιμές του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού κυμαίνονται στον ίδιο βαθμό τα τελευταία τρία χρόνια και δεν υπάρχουν φουσκωμένες τιμές, όπως δήλωσε ο κ. Δρουσιώτης.

Μάλιστα, το συνολικό κόστος τους χριστουγεννιάτικου τραπεζιού, ανέρχεται για το οικονομικό τραπέζι στα 97 ευρώ για 6 άτομα  και στα  63 για 4 , ενώ για ένα πλούσιο τραπέζι οι τιμές διπλασιάζονται, καθώς ανέρχεται γύρω στα 200 ευρώ για 6 μέλη οικογένεια και 127 για 4 ‘ατομα.