Οφθαλμίατρος προειδοποιεί! Αυτά μπορούν να προκαλέσουν μόνιμη τύφλωση

Μία οφθαλμίατρος προειδοποίησε ότι το κάπνισμα και το άτμισμα μπορεί να οδηγήσουν σε τύφλωση. Είναι γνωστό ότι το κάπνισμα κάνει κακό στην υγεία, είτε κάποιος καπνίζει πολύ είτε λίγο. Σύμφωνα με την οφθαλμίατρο Σουγιάτα Πολ, μία από τις δυσάρεστες παρενέργειες που μπορεί να εμφανιστεί σε κάποιον είναι βλάβη στην όραση.

Μιλώντας γι αυτό το θέμα στην Birmingham Live, η Πολ είπε ότι το κάπνισμα μπορεί να οδηγήσει σε ηλικιακή εκφύλιση ωχράς κηλίδας, καταρράκτη και γλαύκωμα. «Βραχυπρόθεσμα, ο καπνός του τσιγάρου μπορεί επίσης, να προκαλέσει σύνδρομο ξηροφθαλμίας, οδηγώντας σε ερεθισμένα και επώδυνα μάτια», ανέφερε.

Και συνέχισε: «Το οξειδωτικό στρες εμφανίζεται όταν υπάρχει ανισορροπία στα επίπεδα οξυγόνου σας. Το επιπλέον στρες μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία σας. Με την πάροδο του χρόνου, το άτμισμα θα αυξήσει τον κίνδυνο καταρράκτη, εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, ακόμη και γλαυκώματος. Το γλαύκωμα μειώνει την όρασή σας και μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε μόνιμη τύφλωση εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία».

Πηγή: gazzetta.gr


LIVE: ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΣΤΙΣ 01:30 ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΙΝΙΑΤΙΚΑ;