Κύπρος


Υπ. Παιδείας: Δεν επιτρέπονται εκπτώσεις στην ποιότητα της ανώτερης εκπαίδευσης
Υπ. Παιδείας: Δεν επιτρέπονται εκπτώσεις στην ποιότητα της ανώτερης εκπαίδευσης

Μέσα στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον, στο οποίο λειτουργεί η ανώτερη εκπαίδευση, δεν επιτρέπονται εκπτώσεις στην ποιότητα δήλωσε, σήμερα, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Χαμπιαούρης, σε χαιρετισμό του στην 24η Σύνοδο Πρυτάνεων των κυπριακών πανεπιστημίων.
 
Σημείωσε ότι «ισχύς μας και εγγύηση επίτευξης των κοινών μας στόχων αποτελεί η μεταξύ μας εποικοδομητική συνεργασία, ώστε να καταστήσουμε την Κύπρο διεθνές εκπαιδευτικό και ερευνητικό κέντρο, το οποίο θα λειτουργήσει ως πόλος έλξης για διεθνείς ακαδημαϊκούς και φοιτητές, ενώ ταυτόχρονα θα εξυπηρετεί και τις τοπικές ανάγκες».
 
Όπως αναφέρει ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο κ. Χαμπιαούρης διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού «βρίσκεται δίπλα στην Ανώτερη Εκπαίδευση της χώρας μας και επιδιώκει την υποστήριξη και συνεχή αναβάθμισή της στα πλαίσια της πολιτικής που προωθεί».
 
Αναφέρθηκε «στη σταθερή επιδίωξη του Υπουργείου Παιδείας για βελτίωση της νομοθεσίας που αφορά στα Δημόσια Πανεπιστήμια και τη συνεχή υποστήριξη του Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης για επίτευξη των σκοπών και των στόχων του».
 
Αναφορά από τον Υπουργό Παιδείας έγινε και στην "υιοθέτηση στρατηγικών που επιδιώκουν να καταστήσουν την Κύπρο μας περιφερειακό εκπαιδευτικό και ερευνητικό κέντρο και τη στοχευμένη διοργάνωση ημερίδων και εκπαιδευτικών εκθέσεων στο εξωτερικό που αποσκοπούν στη διεθνοποίηση της ανώτερης εκπαίδευσης της χώρας μας".
 
Στον χαιρετισμό του, ο Υπουργός Παιδείας είπε πως «είναι δεδομένο ότι οι πολιτικές και η στρατηγική του Υπουργείου για την Ανώτερη Εκπαίδευση δεν μπορούν να ευοδωθούν χωρίς τη συμπόρευση και υποστήριξη των Ανώτερων Εκπαιδευτικών μας Ιδρυμάτων».
 
Πρόσθεσε ότι «με ιδιαίτερη ευχαρίστηση διαπιστώνω ότι ένας από τους σημαντικούς στόχους της Συνόδου των Πρυτάνεων, για την τρέχουσα διετία, είναι η συνεργασία των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων με τους πολιτειακούς φορείς και τους ανεξάρτητους θεσμούς».
 
«Είμαστε πεπεισμένοι ότι έχουμε και θα συνεχίσουμε να έχουμε την υποστήριξη, τη συμβολή και τη συνεργασία σας στις συνεχείς προσπάθειές μας για ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης πανεπιστημιακής εκπαίδευσης», είπε ο Υπουργός Παιδείας.
 
Απευθυνόμενος στους Πρυτάνεις είπε ότι «αναμένουμε από εσάς να εμβαθύνετε τις σχέσεις και τις συνεργασίες σας, έτσι ώστε να μπορείτε να διεκδικείτε συντονισμένα και αποτελεσματικά ερευνητικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
 
Παράλληλα, συνέχισε, ευελπιστούμε ότι θα εργαστείτε μαζί μας άοκνα για προσέλκυση ποιοτικών φοιτητών από τον ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο» έχοντας στο επίκεντρο της δράσης σας τους φοιτητές σας, βελτιώνοντας συνεχώς τις παρεχόμενες υπηρεσίες και διευκολύνσεις προς αυτούς.
 
Καταλήγοντας ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι «απαιτείται να σταλεί ξεκάθαρα το μήνυμα της προσπάθειας συνεχούς ποιοτικής αναβάθμισης της παρεχόμενης πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Κύπρο και επιδίωξης της αριστείας και της υψηλής ποιότητας».

Πηγή: ΚΥΠΕ