Κύπρος


Υπ. Υγείας: Προωθούνται μέτρα προς επίλυση των προβλημάτων στον τομέα καθαριότητας
Υπ. Υγείας: Προωθούνται μέτρα προς επίλυση των προβλημάτων στον τομέα καθαριότητας

Προωθούνται μέτρα προς επίλυση των προβλημάτων που προέκυψαν στον τομέα καθαριότητας και οδήγησαν στη στάση εργασίας των καθαριστριών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Σε δηλώσεις, μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Νοσοκομείο σήμερα, ο κ. Ιωάνου αναφερόμενος στη στάση εργασίας, σημείωσε πως αυτή ανεστάλη κατόπιν παρέμβασης του Υπουργείου Υγείας και διαβούλευσης που έγινε με τις αρμόδιες συντεχνίες.

Ερωτηθείς εάν κατά τη σημερινή του επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας εντόπισε κάποια άλλα προβλήματα, ο κ. Ιωάννου σημείωσε ότι έτυχε εκτενούς ενημέρωσης από το προσωπικό του Νοσοκομείου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται για καταγραφή των προβλημάτων από τα δημόσια νοσηλευτήρια παγκύπρια.

Διαβάστε επίσης: 

Πρόσθεσε πως, αφού καταγραφούν όλα τα προβλήματα και οι ελλείψεις, «στόχος μας είναι να δούμε πού μπορούμε να αρχίσουμε να έχουμε εφικτές λύσεις».

Κληθείς να πει ποια είναι εκείνα τα μέτρα που συζητήθηκαν σε σχέση με την απεργία, ο Υπουργός Υγείας σημείωσε πως «έχουν δοθεί διαβεβαιώσεις και θα προχωρήσουμε με διάφορα μέτρα".

"Το πρόβλημα που υπάρχει με τους ωρομίσθιους είναι ότι δεν μπορούν με το προσωπικό που υπάρχει αυτή τη στιγμή να πάρουν άδειες. Το πρόβλημα είναι πιο έντονο λόγω των πολλών αδειών ασθενείας που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, το οποίο, κατά τη γνώμη μου, είναι μια μάστιγα ειδικά στον τομέα της υγείας. Υπάρχουν πάρα πολλές άδειες ασθενείας, οι οποίες επιβαρύνουν το υπόλοιπο προσωπικό. Με το υφιστάμενο προσωπικό όπως είναι τώρα, αδυνατούν να πάρουν άδεια", είπε.

Σε ερώτηση αν είναι και πρόβλημα στελέχωσης, ο Υπουργός Υγείας υπογράμμισε πως «εάν δεν υπήρχαν άδειες ασθενείας, όχι δεν είναι θέμα στελέχωσης", για να προσθέσει πως "οι θέσεις εργασίας όπως είναι συμφωνημένες είναι αρκετές για να βγαίνει η υπηρεσία".

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Top News