Οικονομία


ΥΠΟΙΚ: Είναι σημαντικό να μην αρχίσουμε τα παλιά με αλόγιστες δαπάνες
ΥΠΟΙΚ: Είναι σημαντικό να μην αρχίσουμε τα παλιά με αλόγιστες δαπάνες

Στις οικονομικές προκλήσεις για τη νέα χρονιά αναφέρθηκε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης τονίζοντας ότι το πιο σημαντικό είναι μέσα από τη συνετή διαχείριση αλλά και από αλλαγές και μεταρρυθμίσεις να θωρακίσουμε την οικονομία μας.

Μιλώντας στο Super sport fm (104,00) και στην εκπομπή «Καλημέρα με Άποψη», ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης σκιαγραφόντας τις προκλήσεις και τις προτεραιότητες  της νέας χρονιάς αναφέρθηκε στο σχέδιο Εστία, στη στεγαστική πολιτική ενώ έστειλε σαφές μήνυμα ότι το πιο σημαντικό είναι να «μην αρχίσουμε τα παλιά, με αλόγιστες δαπάνες και με ικανοποίηση όλων των αναγκών χωρίς να λογαριάζουμε τα δημοσιοοικονομικά μας δεδομένα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Οικονομικών.

Την ίδια ώρα ο Χάρης Γεωργιάδης, επεσήμανε ότι υπάρχουν αδυναμίες και εξωτερικές προκλήσεις που θα επηρεάσουν την Κυπριακή Οικονομία, λέγοντας  πως παρατηρείται  αυξημένη αβεβαιότητα  στο παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον.

Ακολούθως ο Υπουργός ανέφερε πως, έχει ξεκινήσει η σταδιακή μείωση των αποκοπών για να γίνει σταδιακή αποκατάσταση των μισθών σε επίπεδα προ κρίσης, με τον Υπουργό να τονίζει ότι η αποκατάσταση θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2023.

Αναφορικά με το brexit  ανέφερε ότι αν υπάρχουν αρνητικές εξελίξεις βεβαίως και θα μας επηρεάσουν.