Κύπρος


Υπουργείο Υγείας: Δεν προκύπτει κωλυσιεργία όσον αφορά το θάνατο παιδιού στη Λεμεσό
Υπουργείο Υγείας: Δεν προκύπτει κωλυσιεργία όσον αφορά το θάνατο παιδιού στη Λεμεσό
>Δεν προκύπτει καμία κωλυσιεργία όσον αφορά το θάνατο παιδιού στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, αναφέρει σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Υγείας.
 
Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του Υπουργείου σημειώνεται πως έγινε σχετική διερεύνηση της υπόθεσης μετά από έρευνα που ζήτησε ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου, με αφορμή καταγγελία που αναρτήθηκε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για τον θάνατο παιδιού
 
Στην καταγγελία γινόταν λόγος για καθυστέρηση στη χορήγηση της κατάλληλης θεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου νοσηλευόταν, εξαιτίας καθυστέρησης πέραν της μιας εβδομάδας στη διεκπεραίωση συγκεκριμένης εργαστηριακής ανάλυσης, η οποία διενεργείται από το εργαστήριο Πυρηνικής Ιατρικής στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.
 
Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, έχει διαφανεί ότι το δείγμα λήφθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού από τον ασθενή στις 22 Ιανουαρίου 2019, στις 8:18 π.μ., και παραλήφθηκε από το εργαστήριο στις 23 Ιανουαρίου 2019, στις 9 π.μ. Τα αποτελέσματα επικυρώθηκαν και καταχωρήθηκαν στο μηχανογραφικό σύστημα προς ενημέρωση του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού στις 24 Ιανουαρίου 2019, στις 1:54 μ.μ.
 
«Με βάση τα πιο πάνω δεδομένα, δεν προκύπτει καμία κωλυσιεργία όσον αφορά στη διεκπεραίωση των εργαστηριακών εξετάσεων. Ο Υπουργός Υγείας εκφράζει και δημόσια, όπως ήδη έπραξε και προσωπικά, τα θερμά του συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος», καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου.
 

Top News